Nationala

Au pus imnul Finlandei pentru Estonia! » Gafă imensă făcută de FRF: ”Bine că nu l-au pus pe cel al Rusiei” :X

Articol de Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Presa din ţara baltică a luat foc: "La Bucureşti n-au intonat imnul nostru, ci al finlandezilor"! Jurnaliştii sportivi de la Tallinn confirmă, FRF spune că totul a fost verificat de un reprezentant al oaspeţilor.

Subiectul zilei în presa sportivă din Estonia n-a fost înfrîngerea: publicaţiile online şi ziarele, printre care postimees.ee, au semnalat că organizatorii români n-au pus la staţie imnul Estoniei. Ci pe al Finlandei!

"Gafă uluitoare: românii au încurcat imnurile", a transmis reporterul publicaţiei amintite, Kristjan Jaak Kangur. A fost întărit de Siim Boikov, de la RSS Sport: "Toţi colegii din redacţie au auzit imnul finlandez!".

Imnuri asemănătoare
Boikov are şi o explicaţie: "Cele două sînt extrem de asemănătoare, doar că al nostru e puţin mai rapid, cel finlandez are o repetiţie în linia melodică la început".

În plus, şi compozitorul e acelaşi: neamţul Friedrich Pacius! Iar consulul onorific al Estoniei la Bucureşti, Ingrid Cristea Vendelin, confirmă: "Am citit şi eu că s-ar fi încurcat imnurile. Am înţeles că fanii aflaţi pe stadion au spus că nu l-au putut cînta!".

"N-am primit reclamaţii din partea estonilor. Nici jucătorii n-au avut vreo reacţie în timpul intonării. Noi verificăm imnurile înainte de meciuri cu un reprezentant al oaspeţilor, care n-a avut nici o remarcă" (Paul Zaharia, ofiţer de presă FRF)

REACŢIE AMARĂ
"Măcar nu au pus imnul Rusiei!" - comentariu pe site-ul postimees.ru (Estonia şi-a cîştigat independenţa faţă de URSS în 1991)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.