Liga 1

Antrenorul român care a inspirat stilul tiki-taka îi critică pe Guardiola şi Mourinho: "Nu-mi place jocul Barcelonei"

foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 18 octombrie 2013

Angelo Niculescu este recunoscut ca antrenorul care a adus în fotbal conceptul de temporizare, procedeu pe care Guardiola l-a folosit la Barcelona, stil de joc cunoscut ca tiki-taka.

"Eu am făcut asta înaintea celor de la Barcelona. Mie nu-mi place stilul actual al Barcelonei! Ce face Barcelona astăzi? Ea nu pregăteşte jocul la mijlocul terenului pentru declanşarea acţiunilor ofensive. Ea face menţinerea mingii la mijlocul terenului, pentru ca ei să fie pe poziţii de atacanţi şi nu de apărători.

Pe vremuri, o pasă înapoi era considerată o jignire, o lipsă de sportivitate. Poţi ţine mingea pentru o durată mai mare de timp, dar să se vadă în joc pentru ce faci asta? Dacă eu îţi dau mingea şi tu mi-o dai mie...Păi, de ce ţi-am dat-o eu dumitale? Păi, ţi-am dat-o ca să o joci!", a declarat Angelo Niculescu pentru Adevărul.

Fostului antrenor al naţionalei României nu-i place Jose Mourinho: "Nu-mi plac antrenorii care abuzează de ieşiri la marginea terenului. NU fac decît să pozeze".

Angelo Niculescu, 92 de ani, a cîştigat ca antrenor două titluri de cu Dinamo şi a pregătit naţionala României la Campionatul Mondial din 1970.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.