Liga 1

Prima victimă! Stoican renunţă la un atacant, după 11 etape fără gol marcat de ofensiva dinamovistă

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dinamo vrea să scape în intersezon de atacantul de 26 de ani care ratează de-şi disperă şi coechipierii, şi suporterii.

Prestaţia din meciul Astra - Dinamo 2-1 i-a pus capac lui Joel Thomas. Francezul de 26 de ani i-a exasperat pe colegi prin oportunităţile ratate, prin individualismul arătat şi faptul că lua mereu deciziile greşite în meci.

"Cînd trebuia să-i paseze lui Matei, care rămînea singur cu poarta goală, a preferat să tragă slab, cînd trebuia să continue o fază a preferat o pasă, slabă, interceptată de singurul apărător rămas în faţă", au comentat jucătorii.

Şi Matei, şi Fai, dar şi alţi coechipieri l-au certat pe gazon, iar Florin Bratu, fostul golgeter al roş-albilor, se întreba în tribună: "Omul ăsta n-a mîncat azi, de joacă aşa?!".

"Dezbrăcaţi-l de tricou!"
În iarnă se va consemna despărţirea de fotbalistul ce a bifat cele mai multe meciuri şi minute dintre atacanţi, 6 meciuri - 410 minute, fără să producă lucruri pozitive în jocul echipei. Bilanţ: zero goluri.

Şi în alte partide, Thomas a fost contrat de către coechipieri, care au mai dezvăluit: "Are faze la antrenament în care zici că e Ibrahimovici, însă e prea individualist şi la pregătiri, şi-n meci".

Fanii le-au cerut conducătorilor: "Luaţi-i numărul 9, unul de legendă la Dinamo, nu-l merită!". Idoli precum Dumitrache, Cămătaru, Niculescu sau Niculae au îmbrăcat tricoul cu 9 în Ştefan cel Mare.

"Voiam intimitate"
Thomas s-a apărat ieri în conflictul cu cameramanul de la DigiSport pe care l-a bruscat, lovindu-i şi camera: "Nu voiam să fiu filmat, eram supărat, doream să mă gîndesc la prestaţia mea din meci. Voiam intimitate! I-am spus cameramanului să nu mă mai filmeze, dar el n-a încetat. Nu l-am lovit, nici nu l-am atins, doar i-am pus mîna în faţa camerei".

3.000 de euro este salariul lunar al atacantului în Ştefan cel Mare

"Am încredere în Thomas ca-n oricare alt jucător de la Dinamo. Ar trebui să fie mai atent la finalizare" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO

Mai joacă vara viitoare!
Collins Fai, 21 de ani, a încheiat acest campionat: a fost diagnosticat cu ruptură a ligamentului anterior încrucişat la genunchiul stîng, va fi operat şi va avea nevoie de 6 luni de pauză. "Pînă se recuperează, pînă reintră în programul normal al echipei, se încheie ediţia", afirmă roş-albii. Fotbalistul luat în urma unui trial în vară era printre cei mai apreciaţi jucători din formaţie: a dat o pasă decisivă în 9 meciuri jucate în toate competiţiile, avînd 5,90 media notelor GSP pentru cele 638 de minute bifate.

Urlă la arbitru
Directorul sportiv Cristi Bobar i-a transmis arbitrului Istvan Kovacs: "Problema este că avem prea mult bun-simţ. Şi sîntem luaţi de fraieri. Patronul nostru vrea un club occidental, am zis să nu comentăm deciziile arbitrilor, dar deja se întrece măsura. Eliminarea lui Matei ne-a tăiat tot elanul. Poate vom îmbrăţişa şi noi politica, la modă în România: «Cine urlă mai tare are dreptate!». Kovacs vede prea mult roşu în faţa ochilor. Ar trebui să se inspire din Sandor Puhl sau Victor Kassai, dacă nu-i plac arbitrii clasici români".

Inbox
- Bălgrădean, care a luat gol de la mijlocul terenului de la Budescu, este apărat de Bobar: "Nu trebuie să-l lovim, Pufi rămîne unul dintre cei mai buni portari din ţară. A fost o întîmplare nefericită".
- Stoican rămîne alături de elevii săi: "Rezultatul m-a nemulţumit, în rest mi-a plăcut atitudinea echipei. Dacă nu dăm dovadă de caracter în momentele grele, nu vom fi limpezi la minte şi nu vom urca în clasament".
- Negoiţă: "E clar că nu mai putem termina turul pe locul 5, cum ne propuseserăm, dar returul îl vom aborda altfel. Vom arăta foarte bine şi vom termina sus în clasament".
- Ioan Niculae, patron Astrei: "Dinamo a fost cea mai tare echipă cu care am jucat la Giurgiu în acest sezon. Budescu uneori dă gol de te lasă perplex, alteori joacă de te doare capul!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.