Liga 1

În pericol! » Moş Crăciun i-ar putea aduce plecarea lui Ţucudean de la Dinamo

Articol de Eduard Apostol  —  miercuri, 23 octombrie 2013

Ţucudean, 22 de ani, s-ar putea despărţi în iarnă de Dinamo, roş-albii fiind nemulţumiţi de randamentul arătat de vîrful împrumutat de la Standard


Atacanţii cad pe capete! Fără gol în cele 11 runde ale campionatului, vîrfurile lui Dinamo încep să achite nota de plată. După Joel Thomas, francezul de 26 de ani de care Gazeta de ieri a dezvăluit că este pe lista neagră a roş-albilor, un alt fotbalist ofensiv a intrat în colimatorul şefilor. Cel mai bine plătit dintre atacanţi: George Ţucudean! Fotbalistul de 22 de ani este împrumutat pînă în vară de la Standard Liege, însă sînt şanse mari ca jucătorul să se întoarcă din iarnă în Belgia. "Cîinii" vor să renunţe la a-i mai plăti aproape jumătate din salariul lunar de 20.000 de euro, restul banilor fiind achitaţi de către valoni.

Obligaţie: minimum 5 goluri pînă la iarnă
Ţucudean n-a marcat nici un gol în 2013, nici la Standard, nici la Dinamo! Deşi se încadrează în parametrii de vîrstă, şefii dorind să continue întinerirea lotului, George nu prinde, momentan, parametrii de performanţă, iar conducătorii grupării au început să strîmbe din nas. Preşedintele Constantin Anghelache a precizat: "Nu vom face mutări în echipă pînă la iarnă şi nu înainte de o analiză temeinică. Cursul firesc al fotbalului afirmă că echipele se despart de jucătorii ce nu dau randament". Într-o declaraţie oferită fanatik.ro, Anghelache a fost mai drastic: "Dacă va înscrie 5 goluri în ultimele partide, mă voi ruga eu de Ţucudean să rămînă! Oricum, el este împrumutat şi se poate întoarce în orice moment la Standard". În 2013 au mai rămas de disputat 8 etape de campionat şi cel puţin un meci de Cupa României.


262 de minute în 5 meciuri a strîns George pentru Dinamo în acest sezon, avînd media notelor din Gazetă 5

224 de minute în 11 partide a bifat Ţucudean în primăvară la Standard


"Eu îl susţin pe Ţucudean, este elevul meu, sper ca în cel mai scurt timp să marcheze şi să redevină un puncher important al ligii. Am încredere că şi el, şi alţi atacanţi îşi vor redobîndi eficienţa"
Flavius Stoican, antrenor Dinamo

"Nu vreau să fie presiune şi mai mare pe atacanţi, din partea mea putem să învingem doar cu golurile fundaşilor şi mijlocaşilor. Însă vîrfurile trebuie să înceapă să puncteze"
Flavius Stoican, antrenor Dinamo

Şi Danciu-gol e vînat
Un alt fotbalist care nu mai e în graţiile conducerii, din cauza vîrstei, este Ionel Dănciulescu. Golgeterul legendar, 214 reuşite în Liga 1, n-a prins nici banca de rezerve la meciul cu Astra (1-2), deşi nu avea nici o problemă medicală! Cu toate că nu vrea neapărat acest lucru, fotbalistul este împins spre a deveni antrenor secund al echipei! Apropiaţii jucătorului spun că Danciu-gol s-a închis în el, nu vrea să comenteze, dar ar putea lua în calcul despărţirea de Dinamo la iarnă, întrucît simte că mai poate juca în Liga 1 şi la 37 de ani, ce-i va împlini în decembrie.

Zougoula e îmbufnat
Stoican are mare probleme cu atacanţii. Fie nu reuşesc să înscrie, fie sînt supăraţi că nu joacă mai mult. Cu toate că şi actualul antrenor, şi cel dinainte, Mulţescu, le-au oferit oportunităţi tuturor. Kevin Zougoula a marcat de două ori în meciul de Cupă cu Sănătatea Cluj, însă a prins doar 28 de minute în campionat, cu Astra. Pe teren a fost certat la un moment dat de colegii din apărare, care-i reproşau că uită să facă şi faza defensivă. "E nervos că nu joacă, deşi la antrenamente nu prea arată că ar putea fi titular", au dezvăluit coechipierii.



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.