Liga 1

Îşi murdăresc istoria » Statistica dureroasă în care Dinamo are o poziţie catastrofală

Articol de Liviu Manolache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dinamo e catastrofală în duelurile cu formaţiile ce-au jucat pentru România în Europa în acest sezon. Nici cu nou-promovatele ”cîinii” nu stau mai bine.

După 11 runde, roş-albii n-au legat încă două victorii în Liga 1, sînt abia pe locul 10, iar atacanţii n-au înscris deloc în campionat. Lista ruşinii e completată de faptul că trupa din Ştefan cel Mare scos un singur punct din 12 în confruntările cu echipele ce-au participat în acest sezon în Europa: remiză, 1-1, cu Petrolul, înfrîngeri, toate cu 1-2, cu Steaua, cu Pandurii şi cu Astra! Stoican i-a prins doar pe giurgiuveni, în rest a fost Mulţescu antrenor.

Ultima dată cînd au fost mai slabi, în 2004, erau doar două adversare, Steaua şi Oţelul, "cîinii" pierzînd ambele confruntări. Dacă luăm statistica, o singură dată în istoria lui Dinamo s-a întîmplat ca roş-albii să aibă o evoluţie mai slabă în faţa grupărilor angrenate în Europa în anii cînd n-au evoluat în competiţiile continentale, precum s-a întîmplat în această ediţie: în turul ediţiei 1958/'59, cînd au pierdut în faţa Petrolului (1-3).

Nici cu nou-promovatele bucureştenii nu au viaţă bună. Dinamo a scos un punct din 6 posibile cu ACS Poli (0-2) şi cu Corona (1-1)!

14 sezoane de cupe europene a ratat Dinamo în istorie. Roş-albii sînt primii dintre români ce-au participat în competiţiile organizate de UEFA, în ediţia 1956/'57, în Cupa Campionilor Europeni

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.