Liga Campionilor

Fanionul le-a pus probleme mai mari ca Basel » Cum au stricat steliştii un moment planificat de UEFA :D

Articol de Andrei Crăiţoiu, Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Steliştii s-au blocat în timpul imnului Champions League, neştiind ce să facă cu steguleţul primit de la reprezentantul UEFA.

Etapa a treia a Ligii Campionilor a scos în evidenţă lupta împotriva discriminării rasiale pe stadioane. "No to racism" a fost mesajul pe care oficialii forului de la Nyon au ales să-l promoveze cu ocazia săptămînii FARE.

Înaintea partidei Steaua-Basel (final 1-1), pe cubul Arenei Naţionale a fost difuzat un videoclip în 28 de limbi în care mai multe personaje cunoscute din fotbalul mondial au promovat mesajul respectiv, printre care s-au numărat Ronaldo şi Casillas. De asemenea, banderolele celor doi căpitani, Bourceanu şi Streller, au fost inscripţionate cu acelaşi slogan.

În plus, UEFA a dorit ca în momentul intonării imnului, un fanion cu mesajul "No to racism" să fie plimbat de la jucător la jucător, inclusiv la arbitri, pe cînd camera TV se afla pe ei.

În momentul în care Bourceanu a primit fanionul din partea arbitrului adiţional, căpitanul roş-albaştrilor a părut încurcat, neştiind ce să facă cu el!

Oamenii din stafful Stelei i-au făcut semne disperate pentru a i-l pasa la Tătăruşanu. Între timp, camera plecase, iar steliştii au stricat momentul planificat de UEFA, deşi în vestiarul celor două formaţii au existat imagini explicative pentru ca fiecare fotbalist să ştie ce trebuie să facă.

"Dodel", alt căpitan hazliu
Nu e prima oară cînd Steaua produce un moment amuzant înaintea unui meci în Europa. În septembrie 2010, pe Anfield Road, la partida cu Liverpool din Europa League, Cristi Tănase a văzut că în dreptul englezilor se aflau mai mulţi fotografi pentru poza dinaintea meciului.

Căpitanul roş-albaştrilor de la vremea respectivă le-a cerut colegilor să meargă şi ei acolo: "Nu vedeţi cîţi sînt la britanici? Hai acolo că aici sînt doar trei şi sînt şi români!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.