Campionate

Ziua în care Sir Alex loveşte » Autobiografie necruţătoare! Cum a dat afară o supervedetă: "Mi-a spus «Eşti un nenorocit!». A fost sfîrşitul lui"

Alex Ferguson şi cartea care a învolburat deja insula britanică // Foto: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Beckham, Van Nistelrooy, Roy Keane, Rooney, nici unul nu scapă de amintirile scoţianului. Dar Keane, ferocele lui căpitan, îi spune: "Ferguson nu ştie ce înseamnă cuvîntul loialitate".

Alex Ferguson, 71 de ani, managerul managerilor, cel mai mare din istoria lui Man. United, probabil "the best of the world", a cucerit tot ce se putea cuceri, influenţînd clubul din Manchester şi fotbalul în acelaşi timp.

Retras de cinci luni, scoţianul le-a pregătit o surpriză fostelor sale vedete. Şi nu atît de plăcută. "My Autobiography" e necruţătoare. Sir Alex, faimos şi pentru "phoenul" său (devastatoarele explozii de furie din vestiar), îi ia la rînd pe fotbaliştii cu care a cîştigat atîtea trofee: Becks, Van Nistelrooy, Keane, Rooney. Nu scapă nici rivalii. Jucători: Gerrard şi Lampard. Sau antrenori: Benitez şi Wenger.

Dar Roy Keane, căpitanul-războinic din anii '90, îi transmite: "Am discutat de multe ori cu Ferguson despre loialitate şi nu cred că ştie ce înseamnă acest cuvînt".

Despre atacul asupra lui Beckham (după eşecul cu Arsenal în FA Cup, februarie 2003)
"David înjura în vestiar. M-am îndreptat spre el şi, apropiindu-mă, am dat cu piciorul într-o gheată. L-am lovit chiar deasupra ochiului stîng. S-a ridicat ameninţător, dar jucătorii l-au oprit. «Stai jos! Ai trădat echipa!»"

Despre Rooney
"În vara lui 2010, a intrat în biroul meu, cerîndu-mi să-l luăm pe Ozil de la Bremen. "«Ozil nu e în radarul meu, iar tu întoarce-te pe teren. Acolo e jobul tău. Transferurile le fac doar eu, n-am nevoie de sfaturi»"

Despre Roy Keane
"Era înfiorător să-l priveşti. Eu sînt din Glasgow, dar Roy era sălbatic, nu există o engleză mai «murdară» decît a lui"

Despre incidentul cu Van Nistelrooy din 2006 (finala Cupei Ligii)
"Aveam deja 4-0 cu Wigan. Ruud era rezervă, dar voiam să le dau o şansă lui Evra şi Vidici, iar el nu mai juca. I-am zis: «Intră băieţii, vreau să simtă gustul succesului la Manchester». Mi-a răspuns: «Eşti un nenorocit!». Nu voi uita niciodată acele cuvinte. A fost sfîrşitul lui"

Despre Lampard şi Gerrard
"Lampard a fost magnific la Chelsea, dar nu m-am gîndit la el ca la un jucător de elită. Gerrard? Niciodată un fotbalist de top"

Despre Benitez
"Benitez e un tont care se preocupă mai mult de apărare şi de distrugerea adversarilor decît de a crea propriul joc cîştigător"

48 de trofee a cucerit Alex Ferguson, în intervalul 1980-2013, la Aberdeen (10) şi Manchester United (38)

2,3 milioane de euro anual cîştigă acum Sir Alex de la Man. United, ca ambasadador Red Devils

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.