Box

Juratoni furat şi îngenuncheat! România se întoarce fără medalie de la Mondialele din Kazahstan

Juratoni (în roşu), pornea cu şansa a treia la medalie, la categoria sa // Foto: AIBA

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ultimul pugilist "tricolor" rămas în competiţie a fost învins de arbitri în sferturile de finală la Mondialele de la Alma-Ata în faţa reprezentantului gazdelor, la categoria 75 kilograme.

Bogdan Juratoni l-a înfruntat ieri, în sferturile de finală la Mondialele de la Alma-Ata, pe reprezentantul gazdelor, Janibek Alimkhanuli. Vicecampion european la categoria 75 kilograme, Juratoni a boxat cu fractură nazală la competiţia din Kazahstan. A strîns din dinţi şi a suportat durerile pentru a ajunge din nou pe podium, acolo unde mai fusese şi la ediţia din 2011.

A lovit mai mult, mai clar, dar degeaba
În ring, Juratoni a fost clar cel care a dominat disputa. A lovit mai mult, a fost mai bine pregătit fizic, dar asta nu a contat. În ultima repriză, Alimkhanuli abia dacă mai putea sta în picioare. În ciuda evidenţei însă, cei trei arbitri judecători, din Columbia, Coreea de Sud şi Algeria, l-au văzut învingător per total, în cele trei runde, pe kazah.

Ca şi la Jocurile Olimpice de la Londra, Juratoni e încă o dată furat de arbitri. Românii se întorc acasă fără medalie, din cei cinci pugilişti participanţi, doi fiind învinşi în primul tur (Ovidiu Berceanu şi Cătălin Gheorghe), doi în runda secundă (Mihai Nistor şi Răzvan Andreiana), iar Juratoni în "sferturi".

"L-au furat rău pe Bogdan! Cîştigase clar. L-au dat învingător pe kazah, deşi abia mai stătea în picioare la final! Au furat şi la categoria 60 de kilograme" (Viorel Sima, secretar general FR Box)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.