Liga 1

Tănase deposedează, dar nu driblează! Aşa arată decarul din prezent al Stelei :)

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Tănase e jucător de atac, dar cu Basel a contribuit mai mult în defensivă. MM ignoră însă realitatea şi susţine că Murat Yakin a făcut praf meciul de marţi de teama lui Dodel.

Cristi Tănase a fost mediocru contra lui Basel, însă managerul Stelei e de părere că şi fără să înscrie sau să paseze decisiv, Dodel tot a influenţat decisiv partida de marţi: "Yakin s-a temut foarte tare de Tănase. Aceasta este o chestie pe care foarte puţini o realizează, mulţi comentează fără să ştie despre ce este vorba. Xhaka n-a jucat niciodată, pînă acum, ca fundaş dreapta, dar Yakin l-a trimis pe el ca adversar al lui Tănase deoarece i-a fost frică de el".

În realitate, mijlocaşul stînga a ajutat-o pe Steaua mai mult în apărare decît în atac, chiar dacă poziţia sa pe teren e una ofensivă. Sau ar trebui să fie, în teorie. Iar Dodel poartă şi 10 pe tricou, numărul clasic al play-makerului unei echipe de fotbal. Cu Basel, el a deposedat de două ori şi a driblat o singură dată, din şapte tentative de dribling înregistrate pe parcursul meciului!

Tănase a mai bifat două intercepţii, trei recuperări şi doar două şuturi, ambele ţintite pe spaţiul porţii. MM îşi imaginează însă că Yakin şi-a dat echipa peste cap din cauza fricii de Dodel: "Cînd s-a accidentat Safari, Yakin l-a trecut pe Voser fundaş stînga şi în locul lui, pe dreapta, a intrat Xhaka. Îl avea pe Ajeti la dispoziţie ca fundaş dreapta de meserie, însă l-a ales pe Xhaka deoarece acesta e foarte agresiv şi s-a gîndit că-i poate face faţă mai bine lui Tănase, care-l surclasase pe Voser în duelurile unu contra unu".

Dacă managerul îl vede astfel, Cristi a fost realist în autoportretul pe care l-a făcut în revista Champions, magazinul oficial al Champions League, o caracterizare ce accentuează mai mult spiritul de sacrificiu decît tehnica sclipitoare: "Sînt un mijlocaş care face ambele faze şi aleargă foarte mult. Munca e extrem de importantă".

12 dueluri a cîştigat Tănase din totalul de 25, dintre care 7 au fost adjudecate în atac şi 5 în defensivă

3 luni şi o săptămînă au trecut de la ultimul gol al lui Tănase pentru Steaua, în victoria cu 3-0 împotriva lui CFR Cluj

14 goluri are Tănase în 112 partide disputate în tricoul Stelei în campionat. Pentru FC Argeş marcase de 4 ori în 75 de jocuri

Alţi decari din istoria Stelei:
Hagi: 80 de goluri / 97 de meciuri
Adrian Ilie: 28 / 85
Liţă Dumitru: 47 / 213
Panduru: 34 / 131
Nicolae Dică: 54 / 124
Dennis Şerban: 15 / 62
Luţu: 3 / 36

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.