Altele

Tibi, argint viu » Dolniceanu a fost învins în finala World Combat Games

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Campionul european Tiberiu Dolniceanu a pierdut ieri finala la World Combat Games, de la Sankt-Petersburg, Jocurile organizate de Sport Accord, cea mai mare organizaţie a sportului mondial.

Ca o replică a Jocurilor Olimpice, Sport Accord, organizaţia condusă de românul Marius Vizer, care adună la start 91 de federaţii sportive internaţionale, organizează la Sankt-Petersburg, în Rusia, prima ediţie a Jocurilor Mondiale Combat (World Combat Games).

În competiţia de scrimă, în concursul de sabie, Tiberiu Dolniceanu a avut ieri o prestaţie excelentă. Într-o companie selectă, alături de toţi medaliaţii de la Mondiale, Olimpiadă şi Europene, Tibi şi-a făcut loc pînă în finală. A trecut repede în primele două meciuri, 15-5 şi 15-3 de tunisianul Hichem Smandi, respectiv neamţul Peter Wagner, iar în semifinale l-a învins pe campionul mondial, rusul Veniamin Reşetnikov: 15-11.

Finala i l-a adus în faţă pe sud-coreeanul Gu Bon-Gil, cunoştinţa mai veche din finala olimpică, pe echipe. Asiaticul a cîştigat cu 15-10 şi i-a lăsat românului doar argintul.

Ana Maria Brînză, liderul mondial la spadă, va intra şi ea în competiţie sîmbătă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.