Handbal

Ne-au nimicit! » România nu a rezistat în returul cu Norvegia: 18-30

Perianu a fost ieri sufocată de adversare în atac. Tînăra de 19 ani a găsit greu calea spre gol // Foto: Mediafax

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Chinuită la Oradea, campioana olimpică şi mondială a spulberat România pe teren propriu. Şansa calificării la Euro 2014 se leagă de meciurile cu Belarus.

România a început curajos disputa de aseară, de la Bergen. Era continuarea parcă a meciului tur, de la Oradea, cînd Norvegia a cîştigat cu 25-23 în ultimele trei minute.

În primele 15 minute, România a condus în Norvegia şi a ţinut aproape pînă pe finalul reprizei. Paula Ungureanu şi Aurelia Brădeanu au impus din nou ritmul echipei "tricolore". Şi apărarea a fost la înălţime, chiar dacă în atac, Perianu, Ţăcălie, Băbeanu nu au găsit calea spre gol.

Cu garda jos
După pauză, pe teren a fost însă o singură echipă. Loke a fost imposibil de ţinut pe semicerc, iar contraatacul celei mai bune echipe din lume a fost devastator. România s-a chinuit din greu să găsească drumul spre poarta celui mai în formă portar, Katrine Lunde Haraldsen. Nici măcar situaţiile de superioritate nu au fost fructificate, în condiţiile în care România a jucat parcă fără pivoţi şi extreme.

S-a terminat 30-18, una dintre cele mai drastice înfrîngeri suferite de "tricolore". Calificarea la Euro 2014 nu e însă ratată. România trebuie să treacă de Belarus, o echipă destul de incomodă, în dubla din 11 şi 15 iunie, primul meci în deplasare.

Norvegia 30
Loke 6, Alstad 5, Sulland 5, Solberg 4, Mork 3, Oftedal 2, Riegelhuth 2, Molid 1, Breivang 1, Gosse 1. Antrenor: Thorir Hergeirsson

România 18
L. Marin 6, Brădeanu 4, Perianu 2, Pintea 2, Chiper 2, Pîrvuţ 1, Elisei 1. Antrenor: Gheorghe Tadici

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.