Campionate

40 la Mondial! » Blatter vrea mai puţine europene şi mai multe africane la CM, Platini îl contrează

Michel Platini, stînga, îl înțeapă pe Blatter: "Vorbește mereu împotriva Europei. De ce? Pentru că sîntem frumoși, bogați, nu știu"

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Preşedintele UEFA, posibil contracandidat al lui Blatter la şefia FIFA, în 2015, şochează propunînd extinderea turneului final.

Duelul pentru preşedinţia FIFA se ascute. În tentativa de a le cîştiga voturile la alegerile din 2015, actualul boss, Sepp Blatter, le-a promis recent africanilor mai multe echipe la Mondiale: "E injust să dai 13 locuri Europei, cu 53 de naţiuni, şi doar 5 Continentului Negru, care are 54 de federaţii".

Dar viitorul său contracandidat, Michel Platini, nu vrea să-i defavorizeze pe europeni şi vine cu o propunere-şoc, ce împacă toate taberele.

"Aş extinde turneul final de la 32 de echipe la 40 începînd cu CM 2018! Astfel, putem oferi cîte două locuri în plus Asiei, Africii şi Americii şi cîte unul Oceaniei şi Europei", a punctat preşedintele UEFA în The Times: "Nu e o problemă de calitate. La Mondiale şi aşa nu merg cele mai bune 32 de echipe. E mai degrabă o chestiune de reprezentativitate". Şi o bilă albă pentru Platini.

8 grupe de cîte 5 echipe ar avea viitorul Mondial (8/4 acum) şi s-ar întinde pe durata a 34 de zile (31 în prezent)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.