Campionate

Haos Real în El Clasico pierdut la Barcelona, 1-2 » Ramos către Ronaldo: ”Am făcut pe noi!”

+2 Foto
Ronaldo, exasperat că nu i s-a dat un penalty

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Postul TV Canal + a surprins schimburi de replici între madrileni, din timpul derby-ului, ce denotă debandada care a domnit în tabăra lor.

Jucătorii Realului, Cristiano Ronaldo, în special, l-au arătat cu degetul pe arbitrul Undiano Mallenco după eşecul de sîmbătă (1-2), de la Barcelona: "Ne-a refuzat un penalty clar!".

Numai că postul TV care a transmis partida, Canal +, a venit ieri cu o înregistrare ce sugerează că madrilenii au pierdut mai degrabă pe mîna lor.

Camerele de luat vederi i-au surprins discutînd între ei, pe teren, sau cu antrenorul Carlo Ancelotti, iar un cititor pe buze a desluşit dialogurile ce ilustrează debandada din jocul lor:

- Ancelotti îi strigă căpitanului Sergio Ramos: "Hai să jucăm şi noi mai mult!"
- Sergio Ramos replică neputincios: "Da, dar nu prea avem mingea. Ne-au furat-o, Mister!"

Realul continuă să fie sub presiune, iar Ronaldo gesticulează şi ţipă la Ramos:
- "E rău, foarte rău. Toţi în apărare şi noi singuri aici, în faţă!"

Replica disperată a lui Ramos:
- "Am făcut pe noi! Stăm cu fundu-n poartă! Sîntem cu toţii în spatele balonului. Sîntem aici retraşi, la dracu! Am făcut pe noi, ne-am băgat cu fundu-n poartă!"

Căpitanul îi cere apoi colegului din defensivă, Pepe, să avanseze, nesocotind strategia antrenorului. Dar portughezul ezită:
- "Nu pot să ies. Sînt aici, la acoperire!"

După pauză, într-un moment de respiro, Ramos îl abordează pe Cr. Ronaldo:
- "Să punem mai multă presiune. Să nu jucăm ca o echipă mică, să jucăm ca o echipă mare"

Şi apoi îi strigă mijlocaşului Luca Modrici:
- "Hai, faceţi şi voi pressing! Că de apărare ne ocupăm noi".

Real şi-a revenit, într-adevăr, dar lobul lui Alexis, de 0-2, le-a năruit planul. Jesse a redus din handicap în prelungiri, însă prea tîrziu.

"Ronaldo e preocupat de freză"
Ca şi cum nu i-ar fi fost de ajuns umilinţa din El Clasico, Ronaldo s-a văzut atacat ieri de preşedintele FIFA, Sepp Blatter: "Messi e un băiat bun. Merită Balonul de Aur. Celălalt parcă-i un comandant pe teren. Îl preocupă mai mult părul decît jocul". "Celălalt" fiind, evident, CR 7. Şefii Realului au luat-o ca pe o jignire şi ieri i-au trimis o scrisoare oficială elveţianului, în care-i cer să-şi retragă cuvintele.

56 la sută a avut posesie Barcelona în derby-ul cu Real (60 la sută în prima repriză). Raportul şuturilor: 6-9 (5-6 cadrate)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.