Baschet

New Lakers a dat ora exactă în LA » Henry tinde să-l înlocuiască pe Kobe

FOTO: Reuters

Articol de Eduard Apostol  —  miercuri, 30 octombrie 2013

Puţini ar fi mizat pe victoria lui Lakers în meciul orgoliilor din Los Angeles cu Clippers. După un sezon gri, formaţia cu cele mai multe campionate din NBA a început cu dreptul, înregistrînd un succes remarcabil, scor 116-103.

Cu Kobe Bryant în continuare doar spectator, fără Dwight Howard plecat spre alte zări şi cu Steve Nash îmbătrînit, în al 18-lea său sezon de NBA, Lakers s-a redescoperit sub o nouă formulă. Una fresh. Tinereţea şi energia unor jucători ai lui Mike D"Antoni au adus victoria în Staples Center.

Rezerve de lux
În primul său meci la noua sa formaţie, Xavier Henry, 22 de ani, a fost MVP-ul partidei. A strîns 22 de puncte, 12 în ultimul sfert. Plus 6 recuperări. Farmar l-a urmat, cu 16 puncte, iar Hill a bifat 12 puncte şi 8 recuperări. Iar rezervele lui Lakers au contribuit cu 48 de puncte la succes, reuşind 41 în ultimul sfert, toate punctele echipei în acea zonă a partidei!
"Vom fi chiar buni în acest sezon", spunea Henry după meci, Xavier putînd fi catalizatorul noii echipe.


Şocaţi
Clippers a părut la un moment dat, cînd a condus cu 63-55, la începutul reprizei a doua, că va înregistra o victorie normală, conform calculelor hîrtiei. Doar că jucătorii lui Lakers au fost flămînzi, au marcat din orice zonă a terenului. Blake Griffin a avut 19 puncte, n-a fost de ajuns. Chris Paul a adunat 15 puncte, 6 recuperări şi 11 assist-uri, J.J. Redick 13 puncte, dar iar n-a fost de ajuns. Defensiva a fost surprinsă pe picior greşit, iar Lakers a dat semne de vitalitate şi speră, în ritmul acesta, să prindă un loc de play-offs în 2014.




Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.