Liga 1

Nou record: două goluri! » Stanciu are cel mai bun sezon din carieră :)

Transferul de la Vaslui în Ghencea i-a ridicat cota lui Stanciu pe transfermarkt de la 1,4 la 1,8 milioane de euro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 02 noiembrie 2013

Mijlocaşul de 20 de ani parcurge la Steaua cea mai prolifică stagiune, deşi mai bifase 78 de meciuri pentru alte două cluburi.

La Steaua e mai uşor să marchezi. O demonstrează Nicolae Stanciu, care înregistrează sezonul cu cele mai multe goluri din cariera lui, chiar dacă nu este titular de bază. Mijlocaşul ofensiv a marcat deja două goluri în campionat, cum nu mai reuşise în nici una dintre stagiunile precedente!

Avea cîte un gol pe an
A mai jucat la Unirea Alba Iulia şi la FC Vaslui înainte să fie transferat în Ghencea pe 700.000 de euro şi pentru fiecare dintre cele două formaţii a înscris maximum un gol pe sezon. Aşa că la Steaua a stabilit un nou record personal, după numai 9 partide în tricoul roş-albastru.

La Alba Iulia a prins 31 de jocuri în Liga 1 şi Liga 2, iar la Vaslui a jucat de 47 de ori în primul eşalon, deci mai mult ca la Steaua, şi tot n-a dat vreodată două goluri într-un singur sezon.

Are gol şi în Champions
În Ghencea a fost ajutat şi de faptul că Reghecampf l-a desemnat să execute un penalty, în meciul pe care campioana en titre l-a cîştigat cu 3-0 în faţa Timişoarei. Acela a fost primul gol pe care l-a marcat Stanciu în campionat pentru "militari". Apoi a recidivat la 4-0 cu Viitorul.

Nicuşor are în 2013 două goluri mai importante decît acestea cu care şi-a stabilit un nou sezon de referinţă. A înscris la Varşovia în egalul cu Legia, 2-2, un rezultat care i-a adus Stelei calificarea în grupele Champions League şi încasări în jurul a 20 de milioane de euro. Iar la Vaslui punctase într-un succes istoric al moldovenilor, 4-1 cu Dinamo în ediţia trecută a Ligii 1.

12 selecţii are Stanciu la "naţionala" de tineret, pentru care a marcat două goluri. La lotul de seniori are o prezenţă, în amicalul pierdut cu 1-4 contra Poloniei

3 concurenţi are Stanciu pe postul de mijlocaş ofensiv, pe care-l ocupă la Steaua: Tatu, Gabriel Iancu, Adrian Cristea

"Stanciu va pleca de la Steaua pe o sumă foarte mare, faptul că s-a impus la 20 de ani într-o echipă campioană e dovada că are valoare" (Nicolae Dică, ex-atacant Steaua)

"Îşi crează multe ocazii, atunci cînd va reuşi să marcheze mai des va fi printre cei mai importanţi din echipa naţională. Nu-l comparaţi cu mine, eu eram cu trei ani mai mare cînd am ajuns în Ghencea" (Nicolae Dică, ex-atacant Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Sîntem mai buni ca adversarii"
Fernando Varela a oferit un interviu pentru Digi şi a discutat despre lupta la titlu: "Avem adversari la titlu foarte puternici, Astra, Pandurii şi Petrolul. Vin meciuri dificile contra lor şi trebuie să le cîştigăm! Dacă vom juca aşa cum am făcut-o pînă acum, cu siguranţă vom cîştiga iar trofeul. Sîntem mai buni decît toţi rivalii, dar meciurile nu se cîştigă prin vorbe, ci prin ceea ce arătăm pe teren. Trebuie să demonstrăm că merităm punctele în fiecare partidă".

INBOX:
- Federico Piovaccari consideră benefică concurenţa pe care o are în acest moment cu Pantelis Kapetanos: "E o competiţie normală şi sănătoasă. Jucăm în campionat, în Cupă şi Liga Campionilor şi avem meciuri la fiecare trei zile. Mister gestionează bine situaţia, el decide cine joacă".
- Valeriu Răchită, la DolceSport: "Îmi doresc o finală în Cupa României între Petrolul şi Steaua. Petroliştii au de luat o revanşă, şi cred că va fi o finală care va merita toţi banii".
- Ionel Gane, antrenor Corona: "Steaua este campioana României, o echipă foarte greu de învins. Trebuie să intrăm în teren fără teamă şi să reuşim să marcăm, altfel n-avem nici o şansă".
- Mihai Stoica, manager Steaua: "Prepeliţă a avut o perioadă lungă de inactivitate, totuşi la nici 28 de ani are o serie de recorduri. A fost cel mai bun jucător în echipele din care a făcut parte".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.