Campionate

Cinci declaraţii spectaculoase ale lui Klopp: "Dacă Barcelona era prima echipă pe care o vedeam mă apucam de tenis" :D

foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 04 November 2013

Jurgen Klopp a declarat, într-un interviu pentru The Guardian, că preferă să urmărească meciurile formaţiei Arsenal Londra, decît pe cele ale Barcelonei, precizînd că dacă era copil şi vedea partidele catalanilor, s-ar fi apucat de tenis.

"Pentru mine Arsene Wenger este cu adevărat deosebit, îl iubesc. Cînd urmăream meciurile tunarilor din ultimii zece ani, ele se apropiau de perfecţiunea fotbalului, dar ştim cu toţii că nu au cîştigat nici un trofeu. Îi place ca echipa sa să aibă posesia, să joace fotbal, să paseze... este ca o orchestră. Dar este un cîntec silenţios, da? Mie îmi place heavy metal. Asta e filosofia lui Arsene Wenger. Îmi place asta, dar nu pot antrena asta, pentru că eu sînt diferit", a spus Klopp, conform Mediafax.

Jurgen Klopp a criticat stilul de joc al Barcelonei, afirmînd că dacă era un copil şi urmărea actuala echipă a catalanilor, nu ar fi vrut să se apuce de fotbal, ci de tenis. "Dacă echipa Barcelonei din ultimii patru ani ar fi fost prima pe care o văd jucînd, cîştigînd liniştit cu 5-0, 6-0, m-aş fi apucat de tenis. Îmi pare rău, dar asta nu e suficient pentru mine", a completat Klopp.

Tehnicianul german a precizat că îi place fotbalul de angajament. "Nu îmi place liniştea fotbalului, ci cel de luptă. În fotbalul anglo-saxon noi numim fotbal o zi ploioasă, terenuri grele, toţi jucătorii murdari pe faţă care atunci cînd se duc acasă nu mai pot juca fotbal timp de patru săptămîni. Asta este Borussia", a explicat Klopp.

Jurgen Klopp a povestit şi singurul moment în care s-a întîlnit cu Sir Alex Ferguson, după finala Ligii Campionilor de pe Wembley, pe care tehnicianul l-a numit "cel mai de rahat" moment al vieţii sale. "După finala de pe Wembley mi-a spus că am avut un sezon foarte bun", a adăugat Klopp.

El nu crede că are un capitol dedicat în cartea fostului manager scoţian, însă a precizat că i-ar plăcea să petreacă două zile alături de acesta. "Nu cred că am un capitol în cartea sa. Îmi pare rău, dar el este britanic. Voi beţi ceai la ora patru după-amiaza şi nimeni din restul lumii nu ştie de ce. Conduceţi pe partea greşită a drumului. Sîntem diferiţi. Dar sînt sigur că aş putea petrece două zile şi două nopţi cu Sir Alex Ferguson. Nu ştiu ce bea. Vin roşu, OK. El poate servi vinul roşu, eu prefer berea. Dar sîntem cum sîntem. El a lucrat timp de 20 de ani cu Ryan Giggs, iar cînd Giggs îi aude numele nu vomită. Ăsta este cel mai bun lucru pe care îl poţi face în viaţă. În fiecare zi, în fiecare an, toată această comunicare... Cunoşti totul despre acest tip şi încă vă simpatizaţi. Asta spune totul despre Sir Alex Ferguson", a subliniat Klopp.

Tehnicianul german a menţionat că i-ar plăcea să-l antreneze pe suedezul Zlatan Ibrahimovici. "Ne-am înţelege. Jucătorii nebuni mă iubesc, dar nu ştiu de ce", a concluzionat Klopp.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.