Tenis

Reacţii din presa internaţională după victoria lui Halep de la Sofia: "Samantha s-a înclinat din nou în faţa sperietorii sale"

Articol de Oana Duşmănescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Daily Mail a proclamat-o pe Simona "Regina Aşilor" de săptămîna aceasta.

Cotidianul englez îşi motivează alegerea spunînd că "Simona joacă acum cel mai bun tenis din viaţa ei". În interviul luat de britanici, Simona Halep spune că îi place foarte tare de Justine Henin, cu care i-ar plăcea să se întîlnească măcar o dată pe teren. "Îmi place mult şi Federer, dar nu e idolul meu", spune tînăra de 22 de ani.

Telefonul nelipsit
Întrebată care este cel mai bun meci pe care l-a jucat vreodată, românca a vorbit despre cel cu Maria Kirilenko din turul trei al US Open, din anul acesta. Halep mai dezvăluie aici că nu s-ar dezlipi niciodată de telefonul mobil, "oricît de neoriginal ar suna", şi că are în bagaje un urs alb, o jucărie primită de Crăciun.

Presa străină însă nu se înghesuie cu laude, ba nici măcar cu multe ştiri despre competiţia din Bulgaria. De exemplu, Sports Illustrated are o ştire seacă despre finala Turneului Campioanelor de la Sofia, dar se miră în faţa numărului mare de suporteri care au încurajat-o pe Simona. Marca titrează însă generos: "Halep pune cireaşa pe tort după un sezon excepţional".

"Nemesis pentru Stosur"
Şi site-ul australian sbs.com, care vorbeşte mai mult despre Samantha Stosur, adversara Simonei din finala de la Sofia, recunoaşte totuşi meritele româncei. "Samantha s-a înclinat din nou în faţa sperietorii sale, Simona Halep. Aceasta este una dintre cele mai în formă jucătoare din întregul circuit", scriu australienii.

New York Times însă dă un verdict care ne place: "Halep a dat la Sofia mostre de genialitate, arătînd că ar putea avea în curînd pretenţii de cîştigare a unor turnee de Mare Şlem".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.