Liga 2

Imnul "Cîntec pentru Craiova" e la CS U » Comunicatul FC U: "Intoxicări şi acţiuni puerile ale grupului Sandu - Vasilescu"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 06 noiembrie 2013

Universitatea Craiova a reacţionat după ce Andrei Alexandru Păunescu a cedat gratuit "Cîntec pentru Oltenia" către CS Universitatea Craiova. Gruparea lui Mititelu spune că acesta nu deţine nici un drept asupra versurilor acestui imn şi caracterizează acţiunea drept "un furt de identitate".

"Domnul Andrei Păunescu nu deţine vreun drept asupra acestor versuri, iar cele prezentate în media legate de aşa-zisa cedare a imnului nu reprezintă decît o altă intoxicare, cu intenţia de a se încerca furtul de indentitate a clubului de fotbal Universitatea Craiova. Toate aceste acţiuni puerile şi extrem de irelevante juridic fac parte dintr-o campanie de intoxicare şi diversiune puse la cale de grupul infracţional Sandu - Vasilescu", se menţionează într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial al FC U Craiova.

Gruparea condusă de Adrian Mititelu a acţionat în instanţă CS Universitatea Craiova, grupare înfiinţată în această vară de Primăria Craiova, pentru folosirea abuzivă a imnului. "«Cîntec pentru Oltenia» este imnul oficial al echipei de fotbal Universitatea Craiova din 1983. Aceste versuri au fost dedicate de marele poet Adrian Păunescu din dragoste penrtu echipa de fotbal Universitatea Craiova, cu acordul clubului de fotbal Universitatea Craiova, persoană juridică ce este evocată în refrenul acestor versuri. Prin urmare, având în vedere legislaţia în vigoare, «Cîntec pentru Oltenia» face parte din patrimoniul universal al clubului de fotbal Universitatea Craiova, în speţă persoana juridică ce patronează clubul de fotbal avînd calitatea de coautor.

Aducem la cunoştinţă că FC Universitatea Craiova a iniţiat deja în instanţă o acţiune legată de folosirea abuzivă de către CS U. Craiova a imnului «Cîntec pentru Oltenia». Sîntem convinşi că instanţa de judecată va confirma cele expuse de noi", se mai precizează în comunicat.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.