Liga Campionilor

Calificare în EL: 5%! Calificare în UCL: 0,1% » Steaua şi-a ratat obiectivul din grupele Ligii după egalul de la Basel

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Golul lui Basel i-a ruinat aproape complet Stelei şansele de a accede în primăvara europeană.

Dacă Steaua ar fi cîştigat aseară, ar fi devenit mare favorită să ocupe locul 3 şi ar fi avut şanse chiar şi la locul 2, ce duce în primăvara Champions. Aşa, cu doar două puncte în clasament şi cu un golaveraj negativ de 7 goluri, Steaua are nevoie de minuni.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Cum ar putea termina pe locul 3 şi să se califice în Europa League
- Steaua să obţină 4 puncte cu Schalke şi cu Chelsea, iar Basel, tot cu cele două echipe, să nu acumuleze nici un punct
sau
- Steaua să facă maximum de puncte cu Schalke şi cu Chelsea, iar Basel să obţină maximum două puncte sau Schalke, după ce pierde la Bucureşti, să nu o bată pe Basel acasă
sau
- varianta fantezistă: Steaua mai acumulează 3 puncte, iar Basel pierde tot, caz în care cele două termină la egalitate de puncte şi cum la "directe" e egalitate perfectă, 1-1 şi 1-1, se va decide la golaverajul general. Acum Steaua are -7, Basel are 0, deci ar fi nevoie de înfrîngeri la scoruri astronomice pentru elveţieni

Cum ar putea termina pe locul 2 şi să se califice în primăvara Champions League
- Steaua să cîştige şi cu Schalke, şi cu Chelsea; Basel să facă maximum două puncte, iar Schalke, după ce pierde la Bucureşti, să nu cîştige nici cu Basel acasă. Steaua ar face 8 puncte, iar Schalke şi Basel ar ajunge la maximum 7.

Tătăruşanu: "Cu 3 puncte ne calificăm" :-)
Portarul Stelei a spus aseară după meci: "Bineînţeles că mai credem în calificare! Dacă o batem pe Schalke, atunci cu cele 3 puncte sîntem calificaţi". De fapt, cu doar 3 puncte, Steaua se poate califica numai dacă Basel nu doar că va pierde ambele meciuri cu Schalke şi Chelsea, dar va trebui să o facă la o diferenţă cumulată de 8-9 goluri.

"Păcat! Aşteptam o victorie de 7 ani şi o meritam. Steaua a controlat jocul prin aşezare şi a dominat. Basel a avut posesia, dar a fost una negativă, fiind mai mereu nevoiţi să paseze înapoi!" (Anghel Iordănescu, fost jucător şi antrenor Steaua)

"Hai să fim realişti, Basel a marcat în această seară aşa cum a făcut-o şi Steaua la meciul tur. Adică din nimic" (Basarab Panduru, fost jucător Steaua)

CIFRELE MECIULUI
Basel Parametru Steaua
56% - Posesie - 44%
9 - Şuturi la poartă - 7
6 - Şuturi pe poartă - 4
5 - Cornere - 3
6 - Ocazii - 2
120,1 - Kilometri alergaţi - 121,4
378 - Pase - 275
18 - Faulturi comise - 13

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.