Tenis

Prima victorie în sală » Duelul dintre Nadal şi Federer a fost cîştigat din nou de spaniol: 7-5, 6-3

Rafa Nadal are doar un titlu pe hard indoor în carieră, cel de la Madrid 2005 // Foto: Reuters

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

A 32-a întîlnire dintre Rafael Nadal şi Roger Federer s-a încheiat ieri cu al 22-lea succes al spaniolului, 7-5, 6-3, care-l duce în finala Turneului Campionilor de la Londra.

Au fost ani în care s-au întîlnit de 5 sau 6 ori. Erau meciurile cele mai aşteptate ale sezonului, acele deserturi în care, în mod misterios şi minunat, se întîlnesc ciocolata şi zmeura. O rivalitate care a înfrumuseţat tenisul şi i-a dăruit amintiri imposibil de şters.

În 2013, se înfruntaseră, pînă ieri, de trei ori, dar doar "sfertul" de la Cincinnati a fost un clasic real. La Londra, în semifinalele Turneului Campionilor, s-au găsit din nou faţă în faţă, pregătiţi pentru a ridica nivelul. Federer voia să-şi înfrumuseţeze finalul de an, acest 2013 atît de palid după standardele lui, cu numai un trofeu. Nadal fuge după singurul titlu important care n-are căsuţa bifată în palmaresul său.

Era a cincea înfruntare dintre ei pe hard indoor, toate cele patru anterioare avînd loc la diverse ediţii ale Turneului Campionilor: 2006, 2007, 2010, 2011, şi toate revenindu-i lui Roger. De data aceasta, Rafa a venit cu o adăugire la lecţia deja bine învăţată.

N-a mai atacat obsesiv pe reverul elveţianului, ci i-a asaltat deseori dreapta cu forehandul lui, lovind agresiv şi lung. La serviciu însă, a ţintit mult spre backhand. Răbdarea şi forţele lui Federer au rezistat bine în primul set. O dată cedat, au înflorit erorile, un total de 32, faţă de 14 ale lui Nadal.

S-a încheiat 7-5, 6-3 pentru spaniol, care se califică pentru a doua oară în carieră în finala Turneului Campionilor. Pe precedenta a jucat-o în 2010, unul dintre cei mai buni ani ai săi, şi a pierdut-o chiar la Roger Federer.

"A fost un meci corect, am jucat cu precizia şi intensitatea adecvate. Roger a greşit mai mult decît de obicei, de aceea am cîştigat pe această suprafaţă care nu-mi prea convine" (Rafael Nadal)

"Nu vrea să mă scuz, dar a trebuit să-mi schimb stilul faţă de meciul cu Del Potro, de sîmbătă. Nadal e stîngaci şi e numărul unu mondial, asta face diferenţa" (Roger Federer)

22-10 pentru Nadal e acum scorul întîlnirilor directe cu Federer, spaniolul cîştigînd toate cele patru meciuri de anul acesta

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.