Nationala

Alexandru Maxim vrea să celebreze calificarea în stradă, cu suporterii, ca pe vremea lui Hagi: "Fanii ştiu că sîntem suficient de puternici pentru a ajunge în Brazilia"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 15 noiembrie 2013

Alexandru Maxim a acordat un interviu presei germane înaintea meciului de baraj pentru CM 2014, contra Greciei.

Românul de 23 de ani a vorbit pentru sport1.de despre barajul cu Grecia, aşteptările pe care le are şi despre suporteri.

"Românii sărbătoresc victoriile importante pînă a doua zi dimineaţă. Dacă e vorba de un meci al naţionalei, fanii ies pe străzi şi se bucură de momentele speciale alături de noi.

Îmi amintesc bine cum sărbătoream în 1998, pe vremea lui Hagi. Eram un copil, dar cînd naţionala a cîştigat am fugit pe stradă să sărbătoresc, nu am dormit toată noaptea, atît de entuziasmat am fost.

Acum, la meciurile din preliminarii, fanii nu erau foarte încrezători, mulţi gîndeau că vom termina grupa pe locul 4. Acum, suporterii au văzut că sîntem suficient de puternici pentru a ajunge în Brazilia şi ne susţin total. Toată ţara e cu noi, abia aşteptăm meciul cu Grecia! Peste tot se vorbeşte despre această partidă, la TV, în cafenele, pe străzi ăsta e subiectul principal.

Fiecare jucător trebuie să-şi facă treaba, dar nu trebuie să fim tensionaţi, ci relaxaţi, ca într-o familie în care fiecare ajută pe fiecare. Dacă reuşim asta, vom obţine ceea ce ne dorim.

Fotbalul e iubire, trebuie să iubeşti jocul pentru a-l putea stăpîneşti".

Întrebat dacă se gîndeşte că ar putea impresiona în Brazilia, în cazul în care România se califică, Maxim a spus: "Fiecare jucător trebuie să facă ce îi spune antrenorul, indiferent cum îl cheamă. Eu nu copiez pe nimeni, am propriul stil. Ce aş putea eu să demonstrez în Brazilia? Nu ştiu, pot să spun doar un singur lucru: vreau neapărat să fiu acolo şi să savurez experienţa".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.