Rugby

Pe aici nu se trece! » România a învins Canada, 21-20, la ultima fază a meciului

Românii s-au apărat cu dinţii. Florin Surugiu (nr. 9) i-a rupt chiar şortul canadianului Hassler în încercarea de a-l opri Foto: Raed Krishan

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

România a învins din nou la ultima fază a partidei, aşa cum s-a întîmplat, acum o săptămînă, şi cu Tonga. Florin Vlaicu a adus toate punctele "tricolorilor"


România rămîne neînvinsă în 2013. Reprezentativa "Frunzei de stejar" a jucat nouă partide în acest an şi nu a pierdut nici una. Opt victorii şi un rezultat de egalitate e palmaresul "stejarilor"! Aseară, ultima învinsă, Canada, o echipă care se află pe locul 15 în clasamentul IRB şi care e cotată mai bine decît "tricolorii". Nord-americanii aflaţi în turneu în Europa, au pierdut acum o săptămînă în Georgia, 15-19. "Tricolorii" veneau după victoria istorică împotriva celor din Tonga, 19-18.

Ei cu eseurile, noi cu loviturile
O echipă extrem de rapidă, al cărei joc se bazează pe viteză şi pe jocul la mînă, Canada s-a lovit de înaintarea română şi pe forţa grămezii "stejarilor". Uneori, viteza imprimată de reprezentativa "Frunzei de arţar" era prea mare şi pentru propriii jucători! Asta s-a întîmplat la cîteva faze în care canadienii au fost în superioritate numerică în jumătatea de teren a României şi nu au profitat de ocazii.

"Tricolorii" au punctat de şapte ori în meciul de aseară, de fiecare dată din lovituri de pedeapsă. De puţine ori s-au apropiat românii de buturile adverse, dar au pus mult suflet în apărare şi au închis toate culoarele spre propriul teren de ţintă. Canada a reuşit două eseuri şi a preluat conducerea cu două minute înainte de final, 20-18. La ultimul atac însă, românii au pornit ca un tăvălug, au obţinut lovitura de pedeapsă şi victoria a venit, la fel ca şi cu Tonga, la ultima fază, din piciorul lui Florin Vlaicu.


"Nu mi-a tremurat piciorul!"
Eroul României, stelistul Florin Vlaicu, a marcat din toate poziţiile şi a adus victoria României

- Florine, şapte lovituri de pedeapsă, şapte reuşite. A tremurat piciorul la ultima, în ultima secundă?
- Nu a tremurat deloc! Le dădusem pe toate pînă atunci, nu aveam frică. Era o poziţie bună şi nu aveam de ce să-mi fac griji.

- A fost mai greu decît cu Tonga?
- Da, Canada a fost o echipă mai organizată. Joacă în mare viteză, dar ne-am apărat bine şi nu le-am dat ocazia să ne pună probleme de multe ori.

- Aţi mai crezut în victorie după ce luaseră conducerea?
- Am plecat pe atac toţi, să punem presiune şi să scoatem ceva la ultima fază. Ne-a ieşit. Lucrul acesta vine din încrederea căpătată. În 2013 sîntem neînvinşi şi aşa vrem să rămînem şi după meciul cu Fiji.

Urmează Fiji pe 23 noiembrie
România va susţine ultimul meci-test din acest an, sîmbăta viitoare contra reprezentativei Fiji. Fijienii au jucat ieri un alt meci de pregătire, în Europa, contra Italiei. Au pierdut în final cu 31-37, dar prestaţia echipei din Pacific a fost una excelentă. Fiji e pe locul 12 în clasamentul IRB, cu cinci locuri peste România.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.