Altele

Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre au primit tot! » Frîncu: "Am încredere în descentralizare!"

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

MTS nu a păstrat nimic din bazele sportive de pe Litoral, hotelulul Sport, Sala Polivalentă, Stadionul "Gheorghe Hagi" plus alte clădiri şi terenuri trecînd în administrarea autorităţilor locale


Guvernul Ponta şi-a asumat ieri, în faţa Parlamentului, răspunderea pe Legea descentralizării, care priveşte şi sportul. Ministerul Tineretului şi Sportului a rămas astfel doar cu federaţiile naţionale şi cu cele şapte complexe sportive naţionale.

Încercînd să mai salveze cîte ceva din patrimoniul sportiv, MTS a înfiinţat cîteva centre regionale, la Cluj, Baia Mare, Galaţi, Iaşi, Deva şi Bucureşti, care vor prelua în administrare cîteva săli sportive şi baze. Printre accestea nu se regăseşte nici una din Constanţa. Tot patrimoniul sportiv de pe Litoral va fi transferat Consiliului Judeţean şi celui Local Constanţa. "Descentralizarea trebuia să se producă de mult timp, iar pentru sport înseamnă o şansă de redresare pentru că trăim momente grele, în care nu ne mai ajută nimeni", a declarat ieri Elena Frîncu, cea care a condus pînă la sfîrşitul anului trecut DJTS Constanţa. Aceasta susţine că sportul trebuie să ajungă la comunităţi. "Oriunde în Europa, bazele sportive sînt ale comunităţii, iar aceasta le foloseşte în favoarea structurilor sportive care o reprezintă".

Stadionul "Gheorghe Hagi", Sala Polivalentă, hotelul Sport, baza CS Farul şi multe alte terenuri şi clădiri sînt împărţite între Consiliul Judeţean, condus de Nicuşor Constantin, şi Consiliul Local Constanţa, al lui Radu Mazăre. "Am încredere şi în Nicuşor, şi în Mazăre, pentru că indiferent cine a fost la putere, autorităţile din Constanţa au finanţat sportul chiar mai mult decît era subvenţia de la Minister. Altfel nu aveam Raiul de acum!", a mai spus Frîncu.

Ce primeşte CJ Constanţa
Sediul DJTS
CS Triunghi
Teren complex Badea Cîrţan
Complex Stadion "Gheorghe Hagi"
Complex stadion rugby Farul
CS Tomis
Sala Sporturilor
Hotel Sport
Restaurant Sport
Pistă atletism Farul


Ce primeşte CL Constanţa
Terenuri libere de construcţii CS Farul
Terenuri ocupate CS Farul
Complex Sala Decebal
Baza nautică Farul
Sala gimnastică


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.