CM 2014

VIDEO Renaşterea » L'Equipe a redescoperit cultura bucuriei la "naţionala" albastră

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După ce i-a ridiculizat pentru umilinţa din tur, cotidianul francez s-a înclinat ieri în faţa "cocoşilor": "Respect. Avem o echipă adevărată"


"Oare aceasta este cea mai slabă echipă din istoria Franţei?", s-a întrebat L'Equipe după 0-2 la Kiev. "Albaştrii au distrus tot. Leşinaţi în atac, transparenţi în apărare, incapabili să se ridice la înălţimea provocării, jucătorii trebuie să fie enormi marţi". Şi au fost.

Click aici pentru VIDEO!

După revoluţia lui Deschamps şi 3-0 pe gazon, acelaşi L'Equipe a făcut o reverenţă în faţa "cocoşilor". "Respect", a titrat pe copertă, iar directorul publicaţiei, Fabrice Jouhaud, a comentat: "Niciodată, de la Cupa Mondială din 2006, echipa Franţei n-a jucat un meci de o asemenea intensitate. Şapte ani de dispariţie despicaţi de crevasa sudafricană, în 2010. Credeam atunci că am atins fundul prăpastiei, dar albaştrii, ca nişte cîrtiţe, au continuat să sape imense galerii, testîndu-şi fără pauză limitele mediocrităţii. Pînă ieri, cînd am descoperit o echipă adevărată, care ne face să visăm din nou".


2 ani în plus va rămîne Deschamps ca selecţioner al Franţei, pînă în 2016: are 1 milion de euro salariu

"Am fost jucător şi ştiu că jucătorii scriu istoria, nu antrenorii. Am mai trăit odată un 3-0 celebru, în finala Mondialului din 1998"
Didier Deschamps, selecţioner Franţa


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.