CM 2014

Blat albastru? » Un deputat de origine română din partidul lui Sarkozy afirmă: "Am trucat barajul cu Ucraina!"

Francezul Pogba şi ucraineanul Bezus într-o repriză de fotbal-lupte

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Lionnel Luca, 58 de ani, membru UMP, susţine că "un gol din ofsaid, un autogol şi un ucrainean eliminat au salvat drepturile TV ale federaţiei franceze"


Tatăl lui este român, dar Lionnel Luca s-a născut în Franţa, în 1954. Profesor de istorie, absolvent al Universităţii Nice, a intrat în politică în 1997 şi a devenit, cinci ani mai tîrziu, membru al Uniunii pentru o Mişcare Populară. Partid de dreapta condus de Nicolas Sarkozy între 2004 şi 2012.

După 3-0 cu Ucraina, debutatul UMP a lansat pe Twitter un mesaj ce pune la îndoială uluitoarea calificare albastră la CM 2014 (fusese 0-2 în tur). "Am trucat meciul al doilea al barajului! Un gol din ofsaid, un autogol, un ucrainean eliminat şi iată cum am salvat drepturile TV ale federaţiei franceze şi jocurile francofone ale FIFA".

Nu a fost singurul. Sociologul Stephane Beaud a alimentat teoria conspiraţiei: "Ucraina este o echipă mică la concertul naţiunilor fotbalului, iar Platini e preşedintele UEFA şi urmaşul probabil al lui Blatter la conducerea FIFA".

În acelaşi timp, pe postul France Inter, un invitat a spus: "Mă întreb dacă n-a fost blat, ţinînd cont de interesele Franţei". Concluzia lui? "Dacă n-am fi participat la Mondial ar fi fost o catastrofă pentru ţara noastră".


13,5 milioane de telespectatori au urmărit Franţa - Ucraina la TF1, a doua audienţă din istoria postului, după 14,2 milioane la eşecul cu Bulgaria din 1993


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.