Handbal

Atacul Nordului » HCM Constanţa şi Ştiinţa Bacău îşi doresc să ajungă în grupele Cupei EHF

Laurențiu Toma este la al 15-lea sezon de cupe europene cu HCM Foto: Bogdan Bălaș

Articol de Marian Ursescu  —  sâmbătă, 23 noiembrie 2013

HCM Constanţa şi Ştiinţa Dedeman Bacău dispută în acest week-end prima manşă din turul 3 al Cupei EHF.


Au adversari puternici din Danemarca şi Suedia. Campioana şi vicecampioana României se pregătesc pentru dispute cu două echipe nordice, Constanţa pornind clar favorită.

Mors Thy (Danemarca)-HCM Constanţa (azi, ora 16:30)

După ce a ratat grupele Ligii Campionilor, "marinarii" îşi doresc să prindă măcar grupele Cupei EHF. HCM întîlneşte echipa daneză Mors Thy Handbold, o formaţie care nu traversează cea mai bună perioadă. E pe locul 10 în campionatul Danemarcei, din 14 formaţii, cu doar 3 victorii şi 9 înfrîngeri.

"HCM porneşte din postura de favorită. Sîntem o echipă cu nume în Europa, avem jucători cu peste o sută de partide în cupele europene, experienţa e de partea noastră. Danezii vor lupta însă pentru calificare şi sînt convins că nu ne va fi uşor. E bine că jucăm şi returul pe teren propriu", a declarat Nurhan Ali, directorul executiv de la HCM. Returul va avea loc la Constanţa, pe 1 decembrie.

IFK Kristianstad (Suedia)-Ştiinţa Bacău (duminică, ora 20:00)

Bacăul va avea o misiune mai grea în Suedia. Kristianstad e lider în prima ligă, avînd 10 victorii, un egal şi două înfrîngeri după 13 etape. Echipa selecţionerului Eliodor Voica porneşte cu şansa a doua, chiar dacă returul va fi la Bacău, sîmbăta viitoare.
Moldovenii îşi doresc un rezultat cît mai strîns pentru a păstra şansele la calificare în grupele Cupei EHF, acolo unde au fost şi anul trecut. Kristianstad e la al doilea sezon în cupele europene, anul trecut ratînd intrarea în grupe.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.