Liga 2

FOTO Iubire? Trădare? Alb-albastru » Primul derby în Bănie între cele două Craiove: peste 18.000 de spectatori cu trăiri intense

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Spectatorii au umplut iar legendara arenă a Băniei, ieri seară, respirînd din nou, olteneşte, pasional, fotbalul-religie al juveţilor.

Ce zile senine trebuie să fi fost pe vremea Craiovei Maxima! Soarele era mai luminos, iarba "Centralului" mai verde, Balaci mîngîia mingea pe gazon în uralele a zeci de mii de oameni care trăiau doar pentru o singură Ştiinţă. Maestrul Ilie stă acum, zgribulit, printre fani, la tribuna I spre Peluza Sud, mulţi dintre suporteri auzind, fără să vadă, "Minunea Blondă".

Cu sufletul
Ce seri calde trebuie să fi fost pe vremea Craiovei de la începutul anilor '90! Sufletul dănţuia de bucurie pe "Cîntec pentru Oltenia", salcîmii înnebuneau de plăcere, iar Pavel Badea şi Gică Craioveanu aduceau eventul în Bănie, sărutînd "leul" de la inimă. Cei doi sînt acum la "Clonă", cum este batjocorită cealaltă echipă a Craiovei, sînt ponegriţi ca trădători, însă şi ei lăcrimează cînd aud "Muicăăă, sîntem neam de piatră!".

Ce plînge cerul cenuşiu, nu albastru, pentru că sînt două Universităţi, care se urăsc mojiceşte, umilind istoria unor legende! Gazdele s-au simţit ca nişte musafiri, în timp ce oaspeţii au căpătat aplauze, mai puţin capul familiei, Mititelu, care a rămas în centrul apostrofărilor, alături de cel mai înjurat primar al României, Olguţa Vasilescu.

Cu pasiune
Cei de la CS Universitatea au imnul, dar nu au ştiut ce să facă avîndu-l. Cîteva acorduri, mai mult trance sau rock, lumea evoluează. Băieţii din tribune au dus mai departe pasiunea, bărbaţii au avut amărăciune în priviri pentru că nu pricepeau de ce trebuie să asiste la această confruntare. Băieţii lui Napoli au ştiut că majoritatea celor 18.000 de spectatori sînt de partea "leului", i-au aplaudat pe ultraşi în grup, înainte de start, cu trufia celui ce are brandul. Coregrafie imperială a suporterilor de la tabelă, spectacol fonic, zgomot, urlete, flăcări în priviri, fiindcă de la iubire la trădare e o cale atît de scurtă, dulce-amară, pentru cei mai fierbinţi dintre români.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.