Campionate

VIDEO Trădare supremă » Gotze le-a deschis bavarezilor drumul spre victorie: Dortmund - Bayern 0-3

Încă un pumnal în inima Borussiei. "Trădătorul" Gotze (în centru) deschide scorul pentru bavarezi // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

SuperMario şi-a cerut scuze galeriei galbene după gol, cu mîinile ridicate. Apoi Robben şi Muller au închis conturile.

În megaconcertul de la Dortmund, rock and roll-ul lui Jurgen Klopp şi simfonia lui Guardiola au început cam răguşit. Reuniţi după o întrerupere de două săptămîni, "artiştii" Borussiei şi ai lui Bayern şi-au acordat greu vocile şi instrumentele. Iar în ambele tabere s-a resimţit absenţa "basiştilor" Hummels, Subotici, Schmelzer, respectiv a "violoniştilor" Schweinsteiger şi, mai ales, Ribery.

VIDEO: Vezi AICI golurile!

"Vîrfuri" boante
Lewandowski a fost la un pas să "aprindă" show-ul, dar a trimis "peste" din 6 metri. Şi oricum a fost degeaba, fiindcă asistentul îl văzuse, eronat, în ofsaid. Bavarezilor le-a trebuit vreo jumătate de oră ca să se adune. Ca-n finala Ligii cîştigată în primăvară pe Wembley. Ca şi atunci, a irosit cele dintîi ocazii avute, ambele prin Mandzukici.

Împotriva tuturor
După reluare, tribuna a explodat abia la intrarea lui Gotze (56). Huiduit copios de foştii săi suporteri, care nu i-au iertat trădarea din vară, cînd a dat Borussia pe Bayern. Dar SuperMario le-a replicat cu ce avea mai bun la îndemînă. Cu un şut viclean, din mijlocul careului mare, şi balonul s-a oprit în plasa lui Weidenfeller: 0-1 (67). Începutul sfîrşitului pentru galben-negri. Mhitarian şi Reus au eşuat în tentativa de a egala. Şi ratările lor s-au răzbunat: Robben, "scăriţă", 0-2, apoi Muller a închis concertul: 0-3!

207 ţări, din cele 209 afiliate la FIFA, au transmis aseară derby-ul Dortmund - Bayern. Excepţiile au fost Coreea de Nord şi Pakistan

200 de meciuri consecutive a bifat Borussia la Dortmund cu casa închisă: 80.000 de spectatori

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.