Rugby

Paulică Ion vrea să ajungă la a treia Cupă Mondială din carieră: "Sîntem gata să ne calificăm!"

Paulică Ion are 1,83 metri şi 119 kilograme. E unul dintre rugbyştii cei mai puternici // Foto: Mediafax

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Paulică Ion, pilierul României, spune că ţara noastră va ajunge la Cupa Mondială din 2015. "Evoluţiile din ultimul timp au arătat creşterea jocului nostru".

A jucat patru sezoane în prima ligă engleză. Din vară, s-a transferat în Top 14 din Franţa, la Perpignan. Titular în "naţionala" României, Paulică Ion, rugbystul de 30 de ani, vrea să ajungă la a treia Cupă Mondială din carieră, în 2015. "În momentul de faţă formăm un grup extraordinar, sîntem ca o familie şi cu toţii ne gîndim la calificare", spune brăileanul.

- Paulică, nu aţi reuşit să terminaţi neînvinşi 2013. După 10 meciuri fără greşeală, a venit înfrîngerea cu Fiji!
- Aşa e, dar eu cred că nu trebuie să fim supăraţi. Am făcut un meci foarte bun împotriva fijienilor. O superpartidă. Am jucat la spectacol, am dat totul, dar ei au fost mai buni. Nu poţi să cîştigi tot timpul! Nu ne-am gîndit la recorduri, era doar un meci de pregătire.

- Cum ţi s-a părut, dintre adversarii întîlniţi în această toamnă, Fiji a fost cea mai puternică echipă?
- Cred că da şi spun asta nu doar pentru că ne-au bătut. Aţi văzut în ce viteză pot să joace? Chiar şi aşa, noi le-am făcut viaţa uşoară. Am făcut mici greşeli, nu am fost atenţi, şi ei ne-au taxat de fiecare dată cu cîte un eseu. Noi i-am dominat însă în grămadă, în tuşe.

- În prima repriză, de trei ori aţi avut ocazia să marcaţi al doilea eseu şi să treceţi în avantaj!
- Acolo cred că a fost un moment de referinţă. Ne-au întors de cîteva ori din terenul de ţintă. Dacă am fi condus, aveam alt moral şi ei nu ar mai fi fost aşa încrezători şi liniştiţi în joc.

- Ce urmează pentru echipa naţională acum?
- Anul următor e foarte important. Încep meciurile din Cupa Europeană a Naţiunilor care contează pentru calificarea la Cupa Mondială. Sper să fim toţi sănătoşi şi eu cred că ne vom califica. Nu putem să lipsim de la turneul final din Anglia.

- Pentru tine ce urmează acum?
- Plec la echipa de club, în Franţa. Campionatul e în plină desfăşurare. La muncă, nu la întins mîna! (rîde)

Record vechi de 39 de ani!
Din 1974 România nu a mai încheiat nici un an fără să piardă vreun meci. Ar fi avut posibilitatea acum, dar a picat examenul cu Fiji. Recordul de a termina un an neînvinşi datează pentru "stejari" din 1974. Atunci, "tricolorii" au cîştigat toate cele opt întîlniri, inclusiv pe cea cu Franţa, din Cupa FIRA.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.