Handbal

A venit primăvara! HCM Constanţa - Mors-Thy Handbold 32-26 » HCM s-a calificat în grupele EHF la handbal masculin!

Bogdan Criciotoiu a fost unul dintre cei mai buni jucători Foto: Marian Muscalu (Telegraf Constanţa)

Articol de Marian Ursescu  —  duminică, 01 decembrie 2013

Campioana României s-a calificat în grupele Cupei EHF după ce a trecut şi la Constanţa de danezii de la Mors Thy. "Marinarii" visează la Final Four-ul competiţiei


HCM Constanţa a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, dar continuă în Europa în Cupa EHF, corespondenta Europa League din fotbal. "Marinarii" nu au avut emoţii în faţa danezilor de la Mors Thy, mai ales după ce cîştigaseră la Nikobing, 27-26. Nordicii au mai sperat însă într-o minune şi au condus la Constanţa cu 8-6 în minutul 12.

Criciotoiu, Csepreghi, Buricea şi portarul Ionuţ Stănescu au schimbat însă ritmul gazdelor care au trecut la conducere imediat. Mors a mai ţinut aproape pînă la pauză, 15-16, şi apoi încă zece minute din partea a doua. HCM a făcut spectacol în partea a doua, diferenţa a crescut constant, iar tabela s-a oprit la 32-26 după ultimul gol reuşit din "aeriană" de Marius Sadoveac.

Sundovski nu a fost mulţumit
"Am început greu, danezii s-au ţinut scai, dar publicul senzaţional ne-a împins de la spate. Ne dorim acum să ajungem în Final Four", a declarat interul Bogdan Criciotoiu.

Antrenorul macedonean Zvonko Sundovski e satisfăcut de calificare, dar nu e mulţumit de joc. Cu un minut înainte de final el a cerut time-out pentru a-şi certa elevii pentru că nu mai dădeau dovadă de seriozitate, avînd victoria asigurată. "Avem ambiţii mari, jucătorii trebuie să viseze, echipa are valoare de Final Four. Ştiam că e ziua naţională a României şi ne doream un meci mai bun", a spus macedoneanul.

Joi e tragerea la sorţi
HCM Constanţa va fi cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor Cupei EHF care va avea loc joi, 5 decembrie. "Marinarii" au adversari foarte puternici în această competiţie între cele 16 formaţii. Cele mai sonore nume sînt Fuchse Berlin, Hannover-Burgdorf (ambele Germania), Montpellier (Franţa), Pick Szeged (Ungaria), Ademar Leon (Spania) sau Skjern (Danemarca).

Echipament de împrumut
Danezii de la Mors Thy au jucat cu un echipament de joc oferit de constănţeni. Pe ruta Copenhaga-Amsterdam-Bucureşti, bagajul cu echipamentul nordicilor a fost rătăcit de compania aeriană, astfel că oaspeţii au trebuit să joace în echipamentul verde al "marinarilor".

HCM Constanţa 32
Criciotoiu 6, Csepreghi 6, Buricea 6, Şimicu 5, Toma 4, Sadoveac 2, Novanc 1, Cristescu 1, Angelovski 1. Antrenor Zvonko Sundovski

Mors Thy 26
Porup 6, Madsen 5, Kvist 4, Rokkjaer 3, Olafsson 3, Karlsson 2, Pedersen 1, Ellebeck 1, Soby 1. Antrenor: Jan Paulsen





Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.