Liga 1

VIDEO Dedicaţia lui Curtean » Criticat de Negoiţă, mijlocaşul dinamovist a decis meciul cu Săgeata, 1-0

Curtean nu mai marcase pentru Dinamo din 21 septembrie, cînd a punctat în remiza cu Petrolul (1-1)

Articol de Ionuţ Coman  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mijlocaşul ”cîinilor”, revenit titular, după criticile patronului, a punctat decisiv aseară, chiar dacă şefii caută să-l vîndă în pauza de iarnă.

Achim (13) a căutat colţul scurt, după o fază gîndită inteligent de jucătorii lui Selymes. Grigoraş (14) a lovit plasa laterală, de la 20 de metri. Semn că gazdele au săgeţi gata să le înfigă în inima apărării "cîinilor".

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Thicot pare în ceaţă, deşi vizibilitatea era foarte bună pe stadionul Farului. Vezan (18) l-a lăsat spectator pe Naumovski la o lovitură liberă de la 20 de metri, însă mingea n-a găsit spaţiul porţii. Problema roş-albilor a fost în prima jumătate de oră că s-au văzut fotbalişti, dar n-au ştiut ce să facă atunci cînd au avut mingea.

Fundaşii atacanţi
De-abia în minutul 27 a apărut şi primul şut spre poartă, autor Lazăr, dar balonul era să aterizeze în mare. Vezan (31) i-a ameninţat din nou pe nişte "cîini" apatici. Atacul, improvizat al echipei lui Stoican, a fost sublim, dar a lipsit cu desăvîrşire.

De aceea Rus (33) şi-a luat inima în dinţi şi-a apelat la un şut-centrare, care era să se transforme într-un gol spectaculos. Dragoş Grigore (35) a bătut tare o lovitură liberă, în stilul naşului său, Claudiu Niculescu, dar Pogacsics a scos de sub transversală. Tot apărătorii lui Stoican au părut cei mai buni atacanţi.

"Cîinii" revoluţionează fotbalul
Simţind că Săgeata e mai bună decît poziţia din clasament, Dinamo a intrat mai hotărîtă în partea secundă. Şansa i-a surîs, mingea s-a lovit de N'Doye ca de colţul mesei, iar Curtean (49) s-a văzut singur cu portarul advers şi l-a executat cu sînge rece.

Probabil, o dedicaţie pentru şefii ce-i caută un nou serviciu din iarnă. Stoican a dus cinismul fotbalistic la maximum, jucînd vreme de 5 minute fără nici un atacant pe teren! L-a introdus totuşi pe Zougoula, care a încercat să se bată cu mijloacele lui cu mult mai puternicii oponenţi.

Cu inima-n gît
Au existat faze aprinse la ambele porţi, Rus (70) salvînd din faţa lui Chiţu, pentru ca tot vîrful Săgeţii să aibă o bună oportunitate de a puncta, dar a executat deplorabil. Cu un om în plus, în ultimul sfert de oră, "cîinii" au încercat să muşte decisiv, dar s-au precipitat în faţa buturilor adverse, precum Curtean (89). Şi-au stat cu ceva emoţii la ultimele zvîcniri ale băieţilor din tabăra Năvodariului.

8 luni au trecut de la precedentul meci în Liga 1 al lui Cătălin Munteanu, mijlocaşul mai jucînd în această toamnă doar într-o singură partidă, 15 minute în Cupa României

2 este cifra victoriilor în deplasare ale "cîinilor", Dinamo învingînd doar în primul meci al lui Stoican ca antrenor al roş-albilor, la Galaţi

"N-a fost un joc strălucit, dar sîntem fericiţi. Şi golul meu a fost norocos, trebuie să recunosc" (Alexandru Curtean, mijlocaş Dinamo)

"Bine că am cîştigat, băieţii au fost admirabili. Era importantă victoria, ca să legăm succesele. Şi victoriile cu 1-0 aduc puncte preţioase" (Cătălin Munteanu, mijlocaş Dinamo)

"Ştiam că vom da peste un adversar înfometat după puncte. Am învins muncitoreşte" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Terenul a rezistat
Gazonul a fost acceptabil aseară, după ce dimineaţa, de la ora 11:00, s-a jucat meciul de liga secundă dintre Farul şi SC Bacău, scor 0-3. S-a muncit trei ore la cosmetizarea terenului, după prima partidă. Şi temperaturile înregistrate peste zi la Constanţa, peste 0 grade Celsius, au ajutat la păstrarea gazonului în parametrii de joc.

Fără atacant în primul "11"
Stoican a început aseară la Constanţa fără nici un atacant veritabil, aşa cum a anunţat Gazeta de ieri. Roş-albii l-au avut în primul "11" în ofensivă doar pe Rotariu, reprofilat ca vîrf împins după ce-a mai fost mijlocaş stînga şi vîrf retras. Iar puştiul de 18 ani, golgeterul formaţiei, a fost susţinut de trei mijlocaşi, Matei începînd ca play-maker, aşa cum ar fi dorit în vară să-l folosească Mulţescu, fostul "principal" al bucureştenilor.

Inbox
- Durimel i-a luat faţa internaţionalului Luchin şi aseară, ultimul fiind rezervă. În iarnă, Srgian urmează să fie transferat în străinătate.
- Dinamoviştii au driblat sancţiunea LPF, aseară. Galeria "cîinilor" mai avea de ispăşit o etapă de suspendare la meciurile din deplasare, însă aproximativ 150 de fani ai roş-albilor şi-au achiziţionat bilete de la stadion şi i-au încurajat pe elevii lui Stoican la meci.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.