Handbal

Duş rece! Franţa-România 27-22 în finala turneului de handbal feminin de la Paris

De revenirea Cristinei Neagu se leagă toate speranţele României Foto: Marius Ionescu

Articol de Marian Ursescu  —  duminică, 01 decembrie 2013

România a pierdut finala turneului de la Île de France Paris, fiind învinsă clar de echipa gazdă. "Tricolorele" au probleme cu atacul înainte de Mondialul din Serbia


România a cîştigat clar sîmbătă în faţa Japoniei, 23-18, dar la fe de clar a pierdut şi finala contra echipei gazdă. Adversar de un alt calibru, Franţa, a treia favorită la cîştigarea Campionatului Mondial, care va debuta peste patru zile, a învins mai clar decît o arată scorul.

"Tricolorele" au început prost, cu trac şi echipa lui Alain Portes, cel care l-a înlocuit pe legendarul Olivier Krumbholz, s-a desprins repede la 7-2. A fost 15-7 la pauză, o repriză pe care România trebuie să o uite repede. "Cînd începi cu nouă şuturi peste, pe lîngă, fără să prinzi spaţiul porţii, e greu. Franţa s-a desprins şi apoi a trebuit să alergăm după ele", a notat selecţionerul Tadici.

Fără soluţii în atac
Nici portarii nu au prins o zi prea bună. Paula Ungureanu nu a scos nici o minge în cele 16 minute cît a stat între buturi. În schimb, Amandine Leynaud a avut un procentaj extraordinar în primele 30 de minute: 50 la sută! Neagu a jucat şi ea doar 7 minute, timp în care a tras de trei ori la poartă. Ofensiva României nu a găsit soluţii pentru a trece de apărarea excelentă a Franţei. În partea a doua, de la 10-18, "tricolorele" au revenit la 15-18, dar nu au putut mai mult. "Parcă nu era suficient, cînd ne-am apropiat, au intervenit şi domnişoarele arbitre, surorile Bonaventura", a subliniat Tadici. La final a fost 22-27. România mai are un singur meci amical înainte de debutul la Mondiale: pe 4 decembrie, la Timişoara, cu Angola.

Convocate de urgenţă: Buceschi şi Hotea
Selecţionerul Gheorghe Tadici nu a stabilit lotul de 16 pe care se va baza la Mondialul din Serbia. "Pe lîngă cele 17 pe care le am la dispoziţie, le-am mai convocat pentru disputa cu Angola pe Eliza Buceschi şi Camelia Hotea. Abia apoi vom lua o decizie", a declarat Tadici, care a adăugat că "în urma prestaţiei de azi, portarul Dedu şi-a asigurat prezenţa în Serbia".

Franţa 27
Dembele 5, Lacrabere 5, Boudouin 4, Signate 3, Zaadi 2, Kanto 2, Niombla 2, Goiorani 1, Cisse 1, Pineau 1, Tounkara 1. Antrenor: Alain Portes

România 22
L. Marin 6, Nechita 5, Brădeanu 4, Elisei 3, Manea 2, Perianu 1, Pintea 1. Antrenor: Gheorghe Tadici



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.