Stranieri

VIDEO "Cruciatul" » Chiricheş cucereşte Premier League: luptător şi artist în acelaşi timp

+2 Foto
Chiricheş (dreapta) a fost lovit în faţă de Rooney la acest contact violent, dar masca l-a protejat // Foto: MediafaxFoto/AFP

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"The Masked Crusader", cum îl numesc acum englezii, a acceptat provocarea lui Rooney, intrînd în dueluri dure cu "diavolul" lui United, dar i-a arătat şi cum se face o deposedare elegantă.

Primul meci mare al lui Chiricheş în Premier League. A scăpat de Van Persie, accidentat, dar a dat de Rooney, renăscut la United. Şi "tricolorul" devenit liderul apărării lui Tottenham - "unica lovitură reuşită de Spurs vara trecută pe piaţa transferurilor, singurul care a confirmat. Cu el, defensiva are echilibru, forţă, încredere", a remarcat presa insulară - a rezistat în această confruntare eroică.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Rooney a înscris de două ori ieri, după o pasă făcută cadou de londonezul Walker (1-1) şi dintr-un penalty provocat de Lloris (2-2), însă cînd l-a avut în faţă pe Vlad, furiosul Wayne s-a izbit de un zid. Chiricheş l-a întîmpinat agresiv în două situaţii periculoase, obstrucţionîndu-l aproape de careu şi blocîndu-l apoi la 6 metri de poartă.

"Impresionant"
Pentru ca, în minutul 77, stoperul să-l deposedeze cu o execuţie rafinată. Cel mai curat tackling. Nici nu l-a atins pe Rooney, a recuperat mingea şi a repornit atacul lui Tottenham. "Excelentă alunecarea lui Chiricheş. Avem un apărător de clasă!", a exclamat pe Twitter un fan londonez. "Sînt impresionat".

3 goluri a primit Tottenham cu Chiricheş pe teren în 5 meciuri de Premier League; fără el, 6 doar de la City

5 tacklinguri a făcut Vlad Chiricheş ieri, în faţa lui Man. United: toate atacurile prin alunecare au fost reuşite

Chiricheş vs Man. United
- 32 de pase (6 lungi, 26 scurte)
- 24 de pase corecte (75 la sută)
- 7 dueluri cîştigate (5 pierdute)
- 6 recuperări (2 intercepţii)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.