Anchetele Gazetei

Dansăm doar samba şi tango » Brazilienii şi argentinienii sînt preferaţii celor care votează în Ancheta GSP

Articol de Liviu Manolache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

De la înfiinţarea premiului acordat celui mai bun străin din Liga 1 au cîştigat doar sud-americani. Se repetă istoria şi în 2013?

Vi-l mai amintiţi pe argentinianul Dubarbier? "Aripa" de la CFR Cluj care destabiliza orice apărare cu viteza şi tehnica sa a fost primul străin care a primit un trofeu în prestigioasa ancheta de final de an a Gazetei Sporturilor. Se întîmpla în 2008.

De atunci, titlul acordat celor mai buni jucători de peste hotare care evoluează în Liga 1 a mers doar către sud-americani: la argentinianul Brandan (2009) şi la brazilienii Eric (2010) şi Wesley (2011, 2012).

Mai mult, cele două naţiuni recunoscute pentru talentele pe care le exportă în Europa au acaparat şi podiumul categoriei în precedenţii 5 ani, adunînd nu mai puţin de 11 din cele 15 locuri disponibile pe podium în această perioadă.

La fel şi în 2013?
Voturile exprimate pe gsp.ro în primele două zile indică faptul că istoria s-ar putea repeta şi în acest an. Tot un brazilian, Eric, este favoritul cititorilor, adunînd 50 la sută dintre opţiuni. El a ieşit în evidenţă o dată cu transferul la Pandurii.

Este al doilea golgeter al Ligii 1 (9 reuşite) şi a urcat pe podiumul all-time al marcatorilor străini, în spatele lui Wesley şi Kapetanos. Pentru a cuceri însă al doilea său trofeu în ancheta GSP, Eric are nevoie şi de confirmarea antrenorilor, căpitanilor şi preşedinţilor din Liga 1 plus de cea a redactorilor GSP. Verdictul se dă în ziarul din 18 decembrie!

152 de jucători străini din 51 de ţări au evoluat acest sezon al Ligii 1. În 2008, cînd a fost acordat primul trofeu, erau 196, record absolut!

25 de brazilieni joacă în acest sezon în Liga 1. Portugalia are 21 de reprezentanţi, iar Franţa are 11

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.