Anchetele Gazetei

Unifică trofeele? » Contra poate bifa o premieră în ancheta GSP

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cosmin Contra e singurul candidat pentru o performanţă notabilă: cucerirea trofeului GSP atît ca jucător, cît şi ca antrenor.

Ne întoarcem în 2001. România tocmai ratase calificarea la Mondialul asiatic după ce pierdea barajul cu Slovenia. Un singur "tricolor" avea însă şi motive de bucurie la finalul acelui an.

Cosmin Contra cîştiga trofeul de "Fotbalistul anului" în prestigioasa anchetă a Gazetei Sporturilor. La doar cîteva luni după ce jucase finala Cupei UEFA cu Alaves şi după transferul la AC Milan.

În 2013, tot după un baraj de Mondial ratat de România, "Guriţă" revine printre nominalizaţii din ancheta GSP, de această dată ca antrenor. Şi, graţie trofeului cîştigat acum 12 ani, el ar putea intra în istorie!

Un eventual succes la categoria antrenorilor l-ar tranforma în primul român care este recunoscut drept cel mai bun într-un an atît ca jucător, cît şi ca tehnician.

Aproape de această performanţă s-au mai aflat alţi doi antrenori: Mircea Lucescu şi Dan Petrescu. Ambii au cîte trei titluri de "Antrenorul anului", însă, ca fotbalişti, au prins doar locul secund (Il Luce în '74, iar Petrescu în '97).

Competiţie dură: Reghe şi Il Luce
În opţiunile fanilor de pe gsp.ro, Contra este, deocamdată, pe locul al treilea, după Reghecampf şi Mircea Lucescu. Voturile antrenorilor, căpitanilor şi preşedinţilor din Liga 1 plus cele ale redactorilor GSP pot schimba însă ierarhia. Verdictul se dă pe în ziarul din 18 decembrie!

Doar o înfrîngere în 2013
La fel ca şi Reghecampf, Contra a înregistrat doar o înfrîngere în anul calendaristic 2013. "Guriţă" este al doilea cel mai longeviv tehnician din Liga 1, fiind în funcţie din octombrie 2012.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.