Handbal

Sorţi cu ghinion » HCM Constanţa a nimerit în cea mai puternică grupă din Cupa EHF

Articol de Ionuţ Coman  —  vineri, 06 decembrie 2013

Calificată pentru prima oară în grupele Cupei EHF, HCM Constanţa n-a avut parte de prea mult noroc la tragerea la sorţi efectuată ieri, la Viena.

Campioana României va avea o misiune dificilă în tentativa de a obţine calificarea în sferturile de finală ale competiţiei, urmînd să se dueleze cu Fuchse Berlin, ocupanta locului secund în actualul sezon din campionatul Germaniei, Chambery Savoie, una dintre echipele de top din Franţa, şi Sporta Hlohovec (Slovacia), formaţie care a produs una dintre surprizele întrecerii în turul al treilea.

Germanii sînt marii favoriţi, venind, ca şi gruparea de pe Litoral, din preliminariile Ligii Campionilor. Drept urmare, lupta pentru locul secund se va da între HCM Constanţa şi Chambery.

"Este clar că trebuie să luptăm cu două formaţii foarte puternice, Fuchse Berlin şi Chambery, cu multă istorie şi tradiţie. Trebuie să cîştigăm toate partidele de pe teren propriu şi apoi să venim cu puncte şi din deplasare. Fuchse este favorită la primul loc, mai ales că şi Final Four-ul competiţiei se va juca la Berlin", a spus secundul campioanei, Alexandru Buligan.

Cîştigătoarele grupelor se vor califica automat în sferturile de finală, cu menţiunea că Fuchse, în calitate de gazdă a turneului Final Four, programat pe 17 şi 18 mai la Berlin, va merge direct în "careul de aşi" dacă va cîştiga Grupa D sau va încheia pe locul secund, dar nu va avea cel mai slab punctaj dintre ocupantele locului 2.

În acest caz, cea mai slabă formaţie de pe locul secund va fi eliminată, urmînd să se dispute doar trei sferturi de finală. Prima etapă este programată la 8-9 februarie 2014.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.