Cupa Romaniei

De Moş Nicolae, cadourile le mai fac şi copiii » Steaua e ultima echipă calificată în semifinalele Cupei

Alexandru Tîrnovan a fost titular în toate cele 5 meciuri jucate de Steaua U19 în Youth League şi a marcat un gol

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Trupa lui Reghecampf s-a chinuit teribil în prima repriză, cît timp l-a avut în teren pe bătrînul ratangiu Tatu, dar a rezolvat meciul după pauză, cînd a marcat şi puştiul Tîrnovan, în vîrstă de doar 18 ani.

Steaua nu mai cîştigase de o lună şi jumătate, iar Oţelul de fix o lună. Meciul din Cupă trebuia însă să aibă o cîştigătoare, indiferent de modul în care urma să se întîmple. Reghecampf a preferat însă să-şi menajeze mulţi jucători de bază, în frunte cu Szukala, Tătăruşanu, Latovlevici şi Chipciu, dar a preferat o formulă clasică, 4-4-2, cu două vîrfuri de careu. Dincolo, celălalt neamţ, cel autentic, Ewald Lienen, n-a odihnit pe nimeni şi a făcut echipa-tip.

De la Lemn Tănase la Lemn Tatu!
A rezultat un meci echilibrat, cu o primă mare ocazie de partea oaspeţilor. Rîpă a dormit în ghete la centrarea lui Iorga, iar Marquinhos, aflat în spatele lui, a preluat şi a şutat periculos (15).

Steaua a suferit şi pentru că tandemul Kape-Piova a rulat în gol, statura lor nefiind pusă în valoare de nici o centrare de pe benzi, unde Reghe a preferat să-i aibă pe Iancu şi pe Tatu, dar dispuşi pe benzi cu piciorul de bază în interiorul terenului, astfel că centrările au lipsit cu desăvîrşire.

Chiar şi aşa, Steaua putea marca în minutul 34. Bourceanu a şutat în stil Pirlo o minge aflată în mişcare, balonul a lovit bara, după care i-a venit perfect lui Tatu, dar din 10 metri, singur cu poarta goală, a preluat porecla neagră a lui Tănase şi a devenit el Lemn Tatu.

Salvatorul de serviciu, Piovaccari
La pauză, Reghe a făcut ce trebuia să facă de la început, l-a trimis pe vitezistul Popa în dreapta şi l-a trecut pe stîngaciul Iancu în stînga. După numai 59 de secunde a ieşit gol. Rîpă a centrat bine, ajutat de spaţiul pe care Popa i l-a creat, iar Piovaccari l-a executat uşor cu capul pe Brăneţ. Nu acelaşi lucru l-a reuşit Iorga, în celălalt careu: a alunecat în momentul în care a tras, iar Niţă a scăpat uşor (58).

Tîrnovan, gol la debut
Steaua putea închide meciul şi calificarea cu 20 de minute înainte de final, însă exact din poziţia în care marca împotriva Petrolului, aseară a fost blocat de Brăneţ, după care Astafei a ratat din 12 metri (75).

Pînă la urmă s-a făcut 2-0, iar Tatu trebuie să fi înghiţit în gol pe margine, văzînd cum puştiul Tîrnovan, aflat la primele sale minute în tricoul Stelei, ştie să marcheze dintr-o situaţie mult mai grea decît se aflase el în prima repriză cu toată poarta goală în faţă. "Copilul" lui Hagi, în vîrstă de doar 18 ani, a finalizat elegant pe lîngă Brăneţ.

Calificare simplă şi fără glorie a Stelei, iar duminică seara, cele două echipe se vor revedea. De această dată, pe alt teren, la Galaţi şi, în altă competiţie, campionat, unde Steaua se bate pentru titlul, iar Oţelul pentru a nu ajunge să joace dimineaţa în sezonul următor.

6 meciuri are Tîrnovan în Liga 1, toate la Viitorul, sezonul trecut

0 minute jucase Tîrnovan pentru Steaua pînă la meciul de aseară

"Eu omul meciului? Piovaccari pretinde că el e şi tind să-i dau dreptate. A dat gol şi pasă de gol. Am făcut primul pas ca să ieşim din aşa-zisa criză, sper să batem Oţelul şi duminică, în campionat" (Alexandru Bourceanu, căpitan Steaua)

"Chiar dacă am cîştigat şi ne-am calificat, Cupa e un obiectiv secundar, primordial e campionatul. E o perioadă grea pentru noi, urmează meciuri importante, sper să le trecem cu bine" (Alexandru Bourceanu, căpitan Steaua)

"Mă bucur enorm că am marcat, dar sînt şi mai fericit fiindcă ne-am calificat. E un cadou superb de Moş Nicolae. Următorul meu obiectiv e să-i conving pe oamenii de aici să mă oprească în lot pentru că, în mod normal, ar trebui ca în iarnă să revin la Viitorul" (Alexandru Tîrnovan, atacant Steaua)

"În prima repriză am jucat bine, ne-am creat situaţii, dar cînd ratezi atît de mult şi cînd iei goluri atît de stupide e imposibil să baţi Steaua şi să te califici. E un început foarte prost pentru mine, 4 meciuri, 4 înfrîngeri" (Ewald Lienen, antrenor Oţelul)

ALTE ŞTIRI:

De 3 ori Steaua - Dinamo în martie şi aprilie?
La tragerea la sorţi pentru semifinalele Cupei României nu vor mai exista capi de serie şi outsideri. Steaua, Dinamo, Petrolul şi Astra vor fi în aceeaşi urnă, astfel că orice confruntare e posibilă. Mai mult, dacă sorţii vor decide Steaua - Dinamo, atunci în doar o lună şi jumătate se vor juca 3 Derby de România. Primul în campionat, pe 2 martie, după care confruntările din Cupă: 26 martie, turul, şi 16 aprilie, returul.

Antrenament cu veveriţe :)
Neamţul de pe banca Oţelului, Ewald Lienen, i-a surprins pe jucătorii săi ieri dimineaţă cînd i-a anunţat că va face un antrenament, înaintea partidei cu Steaua, în Parcul Herăstrău. Pe lîngă turele de parc, jucătorii gălăţeni s-au relaxat în leagănele din parc şi au dat de mîncare veveriţelor. Şedinţa de pregătire a durat 45 de minute şi după aceea fotbaliştii s-au întors la hotelul din centrul Capitalei, pentru odihnă.

Cadou pentru suporteri
Cu ocazia Sfîntului Nicolae, o parte din jucătorii campioanei României le vor face cadouri suporterilor. Elevii lui Reghe vor merge la centrul comercial AFI Palace Cotroceni de la ora 18:30, la unul dintre magazinele sponsorului echipei, unde vor da autografe şi vor face poze cu toţi cei prezenţi în magazin la acea oră. Mai mult, cei mai norocoşi dintre fani vor primi cadouri-surpriză din partea lui Piovaccari, Gardoş şi compania.

A convocat doi puşti
Mulţumit de evoluţia jucătorilor de la Under 19 în cadrul competiţiei dedicate juniorilor în Champions League, Laurenţiu Reghecampf a decis ca la meciul de ieri să-i oprească în lot pe Răzvan Grădinaru şi pe Alexandru Tîrnovan, ambii în vîrstă de 18 ani. Tehnicianul Stelei l-a mai folosit pe Grădinaru în partida cu Avîntul Bîrsana.

"Cangurul" din nou out!
Suspendat la ultimul meci de campionat, cu Petrolul Ploieşti, 1-1, Laurenţiu Reghecampf nu l-a oprit aseară în lotul de 18 pe fundaşul dreapta Daniel Georgievski. Macedoneanul a fost implicat şi într-un accident uşor de circulaţie la începutul acestei săptămîni.

Dezamăgit că nimeni din conducerea clubului nu a luat legătura cu el pentru prelungirea contractului, Georgievski şi-a anunţat impresarii să-i caute angajamente începînd din vară. Aceştia au deja discuţii cu Legia Varşovia şi Eintracht Frankfurt.

"Steaua e favorită la titlu"
Atacantul celor de la Astra Giurgiu, Constantin Budescu, crede că cele două meciuri pe care le vor avea cu Steaua, pe 18 şi 21 decembrie, nu vor fi decisive în lupta pentru titlu: "Sîntem la patru puncte avans de Steaua şi nu cred că vor fi partide care vor decide campioana. Nu pot să spun că sîntem favoriţi, Steaua are prima şansă".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.