CM 2014

Olandezii vor să se răzbune pe spanioli după finala pierdută la CM 2010: "Să-i trimitem acasă!"

O fază decisivă la finala din 2010: Casillas blochează şutul lui Robben (dreapta) // Foto: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"E şansa noastră", anunţă Van Persie. "De-abia îl aştept pe Casillas. Mi-a oprit cu degetul mare golul care ne-ar fi adus trofeul în Africa de Sud", atacă şi Robben.

"Încă de dimineaţă simţeam că vom întîlni Olanda, le-am spus apropiaţilor", a dezvăluit Del Bosque, selecţionerul Spaniei. Pentru prima oară în istoria CM, campioana mondială şi finalista se întîlnesc chiar în grupă la turneul următor.

Pe 11 iulie 2010, ibericii au cîştigat titlul după 1-0 în prelungiri (Iniesta 116). Trei ani mai tîrziu, căpitanul batav Van Persie şi-a chemat războinicii la arme: "Nu mă aşteptam să avem atît de repede şansa de a bate Spania. Să n-o ratăm!". Vicecăpitanul a acceptat prompt provocarea: "În Africa de Sud, Casillas mi-a oprit cu degetul mare golul. Dacă aş fi înscris atunci, nu mai ajungeam în prelungiri. O să am acum ocazia să-i dau gol".

Robben nici nu se gîndeşte să joace cu Selecao în "optimi": "Noi vom cîştiga grupa. Îi trimitem pe spanioli de pe locul doi în faţa Braziliei. Şi de acolo, acasă!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.