CM 2014

13.644 km în 9 zile! » Italia urlă: "Tragere trucată!". Squadra, obligată la călătorii extenuante în "grupa morţii"

Balotelli a simţit pumnul lui Hart (dreapta), portarul Angliei, în "sferturile" CE 2012. Atunci însă, Italia s-a calificat (0-0 şi 4-2 la penaltyuri) // Foto: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Echipa lui Prandelli va juca două meciuri de foc, cu Anglia şi Uruguay, în seria celor 3 foste campioane mondiale.

Trimisă în locul Franţei în urna a 2-a la tragerea la sorţi, Italia se confruntă cu o situaţie extremă la Mondial. Nu doar că joacă în grupa D, cea mai dificilă, alături de Anglia, Uruguay şi Costa Rica, dar o aşteaptă călătorii fără sfîrşit dintr-o parte în alta a Braziliei.

Squadra azzurra are cartierul general la Rio, iar meciurile sînt programate la distanţe mari de metropola carioca. În total, 13.644 km în numai 9 zile. Dintre care 5.708 km dus-întors în inima Amazonului, la Manaus.

"A fost o tragere trucată. Tortura FIFA", a protestat Corriere dello Sport. "Baletul FIFA, alchimia geopolitică a lui Blatter şi Platini au lovit Italia şi au ajutat Franţa, oferindu-i cea mai uşoară grupă".

"Situaţia Italiei la tragere a fost absurdă. Cum să te joci cu o cvadruplă campioană mondială? Nu e corect" (Fabio Capello, selecţionerul italian al Rusiei)

Distanţele pentru hartă
Rio de Janeiro - Manaus: 5.708 km (Anglia, 15 iunie)
Rio de Janeiro - Natal: 4.180 km (Uruguay, 24 iunie)
Rio de Janeiro - Recife: 3.756 km (Costa Rica, 20 iunie)
* Distanţele sînt dus-întors

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.