Liga 1

VIDEO Oţelul premiantă, Steaua corigentă, arbitrii repetenţi » Campioana e în corzi: al patrulea 1-1 la rînd!

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Galaţiul a jucat aseară mai ceva decît campioana care era în 2011. Roş-albaştrii au fost îngheţaţi în mediocritate, ajutaţi de doi oameni în negru, Dima şi Nagy.

Reghecampf dă din mîini, ca la un concurs de break-dance, în timp ce Lienen pare un profesor, cu notiţele la el, în căutarea elevilor capabili de olimpiadă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Amîndoi s-au inspirat din aceleaşi metode de lucru, detaliile modulelor sînt identice. Steaua era aseară alcătuită din mulţi jucători, foşti la diverse concursuri internaţionale, dar care n-au mai aprofundat materia, Oţelul din băieţi ce stau în ultima bancă în clasă, dar pot emite pretenţii la o menţiune, măcar.

Precum Henrique (20), care a vrut să finalizeze a la Rio, dar prea mult spectacol nu face casă bună cu eficienţa. În minutul 26, i-a telefonat lui Tătăruşanu, la post.

O fantomă norocoasă
Steaua e departe de Steaua cu coroniţă din sezonul precedent. Şutul dizgraţios al lui Chipciu (29), mult peste tabela de marcaj, a reprezentat prima ocazie a roş-albaştrilor.

Marquinhos a făcut ce-a vrut cu mingea, încălzindu-i pe gălăţeni. Pînă şi Cooper, închizător de meserie, a luat balonul la jonglat. N-ai fi zis că unii trag la titlu, iar alţii să scape de frigul apropiatei ligi secunde.

Iorga (34) era să dea marea lovitură, însă Tătăruşanu l-a ghicit, magistral, după care Marquinhos n-a mai ajuns la minge, blocat fiind de Varela.

Chipciu a ştiut cum să obţină un fault în preajma careului, la Giurgiu, mai ales că arbitrul Dima a avut ochi doar pentru roş-albaştri în prima parte, iar Bourceanu (37) a centrat pentru omul pe care l-a apostrofat pînă atunci, Varela, fundaşul ţintind precis.

Cadou pentru fotbal
Chipciu (42) ar fi putut închide meciul, a şutat în plasa laterală. Henrique (46) l-a băgat pe Szukala în gura lui Bourceanu, însă n-a fost gol. Oţelul a jucat nemţesşte, pe poarta adversă, Steaua a aşteptat cu viclenie. Mingea a stat puţin locului, s-a jucat alert, în ciuda celor -3 grade Celsius de afară.

Fotbalul a premiat echipa ce-a atacat mai mult şi inspiraţia lui Lienen: Tudorie a reluat spectaculos la prima atingere de balon, din centrarea de Champions a lui Milea. Arbitrii au încins la maximum atmosfera meciului, într-un final de foc.

Campioana a avut momente în care a fost aproape de KO, gălăţenii avînd ratări incredibile, mai ales în minutul 90, şut Henrique din 3 metri alături!

17 ani şi 9 luni are Tudorie, cel mai tînăr marcator din prima divizie în acest sezon

"E cel mai frumos şi mai important gol dintre toate cele pe care le-am marcat, la juniori şi seniori. Steaua e fosta campioană, nu cred că mai are forţa să cîştige titlul şi anul acesta!" (Alexandru Tudorie, Oţelul)

"Mi-aş dori să pot analiza meciul, dar mai ales în a doua n-am avut ce să analizez. E un rezultat echivalent cu un eşec, aici principalele contracandidate au cîştigat. Presiunea e uriaşă de acum încolo" (Mihai Stoica, manager Steaua)

"Am făcut foarte multe greşeli în repriza a doua. Pîrvulescu şi Tănase trebuia să stea mai bine la faza golului. Trebuie să fim mai responsabili, să fim mai bărbaţi. Dar să jucăm şi mai simplu. E şi o oboseală psihică la noi, e clar" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Nu înţeleg de ce a fost delegat Dima la acest meci, cînd Tudor şi Balaj erau disponibili! În plus, Dima are o rudă angajată la unul dintre cluburile de primă divizie, s-a comis o mare gafă!" (Ion Crăciunescu)

"Ştiam că soţia lui Dima e rudă cu Marius Ianuli, dar au trecut vremurile cînd ne legam de aşa ceva. Era nevoie de o brigadă cu experienţă, a fost o alegere nefericită" (Narcis Răducan, la sport.ro)

INBOX:
- Gabriel Paraschiv a fost celebrat, aseară, de către gălăţeni. Fotbalistul s-a retras din activitate, iar, în cinstea lui, Oţelul a retras tricoul cu numărul 10 pînă la finele campionatului.
- Nici Steaua nu mai atrage cum o făcea cîndva! Spectatorii gălăţeni s-au speriat de frig, doar 3.500, au venit aseară la stadion.
- Georgievski a lipsit din nou din echipa roş-albastră, fundaşul dreapta bifînd al treilea meci pe care nu-l joacă, în "dubla" Cupă - campionat, cu Oţelul, nefiind păstrat nici în lot.
- Tatu a fost pedepsit pentru prima repriză cu gălăţenii, din Cupă, de joi. Brazilianul n-a prins nici banca de rezerve.
- Bourceanu a stat cu gura pe Varela toată prima repriză, românul fiind nemulţumit de colegul din banda dreaptă.
- Preşedintele Pandurilor, Eugen Pîrvulescu, a declarat aseară la Radio GSP că mîine Comitetul Executiv va anula ultimele două etape care urmau să se dispute în acest an.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.