Liga 1

Duckadam a comis-o cînd a ajuns faţă în faţă cu Ceauşescu » Eroul de la Sevilla dezvăluie cum s-a pierdut de emoţii: "Sănătate!" :D

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 09 December 2013

Helmuth Duckadam a oferit un amplu interviu în exclusivitate cititorilor Gazetei Sporturilor, în care vorbeşte despre credinţele, dezamăgirile şi intimităţile sale. 

Duckadam povesteşte la un moment dat cum a decurs singura lui întîlnire cu Nicolae Ceauşescu, la ceremonia de după finala din '86, cînd a uitat să-l gratuleze.

"Cînd am fost primiţi după cîştigarea Cupei în '86, ministrul Milea ne-a făcut un instructaj: «Întindeţi mîna stîngă şi luaţi medalia, dreapta să vă rămînă liberă ca să daţi noroc!». Primul care s-a dus a fost Ion Alecsandrescu, care a uitat, a luat medalia cu dreapta şi cînd Ceauşescu i-a întins mîna să dea noroc nu mai avea cu cine.

A doua fază, ne-a dat tuturor cîte un pahar de şampanie, bine, ca o paranteză, în cel al lui Ceauşescu, şampania era mai deschisă la culoare, nici măcar şampania nu era la fel, iar eu cînd am ajuns în faţa lui trebuia să-i spun "Să trăiţi, tovarăşu' comandant suprem!", dar am uitat textu' şi am zis "Sănătate!", dar n-a reacţionat în nici un fel", a povestit Duckadam în interviul acordat Gazetei.

Interviul complet cu Helmuth Duckadam îl puteţi găsi acum la chioşcuri  sau online, în Gazeta Digitală! Nu rata un dialog altfel cu fostul mare portar!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.