Liga Campionilor

Mîndria României, ruşinea Europei! » Record negativ: Steaua a ajuns la 23 de meciuri fără victorie în Ligă

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După meciul de aseară, Steaua a ajuns la 23 de partide consecutive fără victorie în grupele Champions League, record negativ absolut al competiţiei.

Chiar dacă în ultimii ani a contribuit cel mai mult la coeficientul de ţară, trupa din Ghencea a bifat aseară un record negativ ruşinos! După înfrîngerea suferită în faţa lui Chelsea, roş-albaştrii au ajuns la 23 de meciuri la rînd fără victorie în grupele Ligii Campionilor, depăşindu-i pe ruşii de la Spartak Moscova, care în acest sezon n-au evoluat în această competiţie.

Ultima victorie a Stelei în grupele UCL a fost pe 13 septembrie 2006, cînd a învins în deplasare pe Dinamo Kiev, scor 4-1. De atunci, steliştii au înregistrat 16 înfrîngeri şi 7 rezultate de egalitate, incluzînd confruntarea de aseară! La polul opus se află Manchester United, care între 2007 şi 2009 a adunat 25 de meciuri fără înfrîngere.

Acesta nu e singurul "record" pe care steliştii îl deţin în cea mai titrată competiţie intercluburi. Steaua e formaţia care n-a mai cîştigat un meci pe teren propriu în Ligă de 17 ani, adică din 1996, cînd a bătut-o pe Widzew Lodz.

"Toată lumea se întrece să reliefeze contraperformanţa Stelei, cele 23 de meciuri fără victorie, dar e mai grav să nu joci deloc în competiţia asta" (Mihai Stoica, manager Steaua)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.