Liga Campionilor

VIDEO Arsenal a pierdut cu Napoli, dar s-a calificat a 14-a oară consecutiv în optimile Ligii: "Sperăm la mai mult noroc de data asta"

Gonzalo Higuain a marcat primul gol al lui Napoli contra lui Arsenal, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 12 decembrie 2013

Arsenal a pierdut cu Napoli, 0-2, dar s-a calificat în optimile Ligii Campionilor. Deşi la finalul meciului s-au găsit la egalitate de puncte cu Arsenal, italienii mai aveau nevoie de un gol pentru a o însoţi pe Dortmund în faza următoare.

Echipa lui Arsene Wenger este lider în Premier League, acolo unde francezul pare, în sfîrşit, că a găsit reţeta cîştigătoare, însă a avut o grupă complicată în Liga Campionilor. Englezii au fost nevoiţi să aştepte ultimul meci pentru a atinge pentru a 14-a oară consecutiv faza optimilor.

Dacă nu ar fi pierdut la Napoli sau dacă Dortmund nu ar fi trecut de Olympique Marseille, 2-1, Arsenal ar fi fost liderul grupei şi ar fi stat liniştită la tragerea la sorţi, fiindcă ar fi fost repartizată în compania unor echipe precum Leverkusen, Galatasaray, Olympiakos, Schalke, Zenit St Petersburg sau AC Milan. Aşa, după calificarea în extremis, de pe locul 2, echipa londoneză speră să ocolească ghinionul din ultimii 3 ani, cînd a dat de Bayern Munchen, Barcelona şi AC Milan.

"Poate că anul ăsta vom fi mai norocoşi. Simt puţină frustrare după acest meci, fiindcă simt că ne-am fi putut descurca mai bine. Pe de altă parte, am fi putut da şi de mai rău", a declarat Arsene Wenger la finalul meciului de aseară, cu Napoli.

După ce i-au învins pe italieni, pe Emirates, cu 2-0, londonezii ştiau că trebuie să cedeze cu scor de forfait pentru a pierde calificarea. A fost un meci în care Arsenal a suferit, iar Gonzalo Higuain ('73), argentinianul venit de la Real Madrid în capitala Campaniei, şi José Callejón ('90+'3), celelălat fost jucător madrilen, au profitat cît au putut. Arteta a fost eliminat în minutul 76, pentru cumul de cartonaşe galbene. VIDEO AICI CU GOLURILE

Cum Dortmund a învins-o pe OM, Napoli a părăsit cea mai importantă competiţie a cluburilor. Rafael Benitez a fost generos la conferinţa de presă: "Arsenal e o echipă cu foarte multă calitate, au mentalitatea care trebuie. Sînt sigur că vor fi în competiţie pînă la sfîrşit".

Vezi aici clasamentul grupei F.

Napoli: Rafael, Maggio, Fernandez, Armero, Albiol, Callejon, Dzemalli, Behrahmi, Mertens, Higuain, Pandev

Arsenal: Szczesny, Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Flamini, Arteta, Rosicky, Cazorla, Ozil, Giroud


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.