Investigatie

"Unde sînt banii din Gala Bute?" » Şi Radio GSP l-a băgat în corzi pe Rudel Obreja: "Sînt la mine, nu-i mai căutaţi"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 12 decembrie 2013

Invitat la Radio GSP, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a avut parte de o surpriză. Moderatorul emisiunii l-a întampinat cu un tricou pe care era scrisă întrebarea: "Unde sînt banii din Gala Bute?" ;)

Obreja a răspuns prompt: "Banii sînt la mine, nu îi mai cautaţi atît. La mine sînt banii. Punct. Ei se mai regăsesc şi în bursele sportivilor şi tot ce au însemnat costurile de organizare".

Rudel Obreja spune că dosarul în care este implicat nu l-a făcut KO si pregăteşte noi gale profesioniste: "În martie, în România, pregătesc o gală de top. Vor boxa Viorel Simion şi Dinu Bogdan, alături, evident, de alţi pugilişti, dar mai puţin celebri".

Gazeta a refăcut traseul banilor
Gazeta Sporturilor, singurul cotidian de sport din România, a sancţionat neregulile grave de la organizarea Galei Bute, în 4 episoade ale unei anchete ample semnate de Cătălin Tolontan şi Mirela Neag. Ziarul a reconstituit modul în care organizatorul galei, Rudel Obreja, a împărţit un profit de 1,2 milioane de euro, o epopee ce include ministerul condus de Elena Udrea şi Ion Ariton, o bancă şi fonduri publice.

De atunci, procurorul şef adjunct al secţiei de combatere a infracţiunilor conexe corupţiei din DNA a emis o ordonanţă prin care a declarat rechizitoriul întocmit pe 6 noiembrie 2011, care îi scotea de sub urmărire penală pe cei din MDRT, drept “nelegal”! Mai mult, procuroarea care a realizat acel rechizitoriu în dosarul Galei Bute, o fraudă masivă pe bani europeni, şi-a prezentat demisia.

Pe 2 decembrie, procurorul şef adjunct a cerut urmărirea penală a responsabililor din ministerele Elenei Udrea şi al lui Ion Ariton!

Cele 4 episoade ale investigaţiei:

1. Banii orfani ai Europei
2. Profitul Galei: 1,2 mil. de euro
3. Împăraţii fondurilor europene
4. Contul de piatră s-a dărîmat

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.