Nationala

Puiu, şeful lui Piţi! Motivul din spatele numirii lui Iordănescu în funcţia de director tehnic al FRF

Articol de Justin Gafiuc, Sebastian Culea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Prezentat constant în viitoarea echipă a lui Gică Popescu, Generalul va prelua conducerea tuturor loturilor naţionale. O avertizare clară pentru Piţurcă, pentru care convieţuirea cu Iordănescu e imposibilă!

Mutarea cea mai surprinzătoare operată în Comitetul Executiv de ieri a venit din numirea lui Anghel Iordănescu în postul de director tehnic al FRF la propunerea lui Mircea Sandu.

"Va avea la dispoziţie şase luni să conceapă o strategie pentru echipele naţionale. Va avea atribuţii de elaborare a strategiei federaţiei privind selecţia, pregătirea, participarea în competiţii. Aici vor fi angrenaţi antrenorii echipelor naţionale, specialişti din direcţia tehnică, şcoala federală de antreori, IEFS, Institutul Naţional de Cercetare", a explicat Sandu în conferinţa de presă.

Securizare pentru a nu candida
Surse din vîrful fotbalului românesc punctează însă că soluţia cu Iordănescu director tehnic reprezintă mai degrabă asigurarea faptului că fostul selecţioner nu va candida la şefia FRF. Adică o parte a pactului Sandu - Popescu pentru transmiterea puterii către omul pe care Naşu' îl susţine spre a prelua frîiele federaţiei.

Iubire imposibilă
Decizia Comitetului Executiv îl pune însă în dificultate pe Victor Piţurcă, în condiţiile în care selecţionerul a anunţat în urmă cu două luni, cînd s-a pus problema unei eventuale veniri a lui Iordănescu la FRF, că nu va accepta niciodată să lucreze cu Generalul: "N-are cum să-mi fie el şef vreodată!".

Conflictele dintre cei doi s-au acutizat după ratarea calificării la Mondiale, eşec după care Iordănescu a marşat pe un discurs critic la adresa selecţionerului: "Nu e posibil ca antrenor să nu-ţi asumi vina! Comitetul Executiv ar trebui să facă o analiză amănunţită. În patru reprize cu Grecia n-am avut nici o şansă".

2 mandate a avut Iordănescu la echipa naţională: 1993-1998, 2002-2004

"Sper ca odată cu aprobarea strategiei lui Iordănescu, care va avea loc în toamnă, fotbalul românesc să intre într-o nouă creştere" (Mircea Sandu, preşedintele FRF)

"Pe viitor, Iordănescu va fi persoana care va propune nominalizarea tuturor antrenorilor la nivelul echipelor naţionale împreună cu preşedintele care va veni în faţa Comitetului Executiv" (Mircea Sandu, preşedinte FRF)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.