Liga Campionilor

Cine rezistă taifunului City? » Show în optimile Ligii: cetăţenii se vor duela cu Barcelona

Spaniolul Negredo (albastru) înscrie în poarta lui Arsenal. E unul dintre cei 8 jucători ai lui City care au înscris acasă // Foto: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Echipa lui Manuel Pellegrini, care înfruntă în premieră Barcelona oficial, are cel mai bun atac în Europa. Acasă îşi nimiceşte rivalii: 35 de goluri în 8 meciuri de Premier!

Nimeni nu voia să joace cu Man. City în "optimile" Ligii. Era coşmarul capilor de serie la tragerea la sorţi. Jocul ultraofensiv al "cetăţenilor" lui Pellegrini - poarta e asigurată de Pantilimon în Premier -, victoriile neaşteptat de clare şi numărul mare de goluri au speriat Europa.

Acasă, pe "Etihad", fac ravagii. Au 35 de reuşite în 8 partide de campionat (47 de goluri în total), marcînd la fiecare 21 de minute şi avînd o medie de 4,4 goluri pe meci. Record absolut în istoria ligii engleze. Ultimul succes: 6-3 în faţa lui Arsenal.

"Sînt îngrijoraţi"
Barcelona n-a fost prea norocoasă la tragerea de ieri. "El City, NO!", se ruga Mundo Deportivo. Însă UEFA i-a dat întîlnire chiar cu City.

"Pellegrini e unul dintre cei mai valoroşi antrenori din ultimii doi ani. Sînt foarte puternici, dar sînt fericit că voi lupta cu echipa lui Manuel", a lansat argentinianul Martino, tehnicianul catalanilor.

Chilianul de la City i-a răspuns: "Cei de la Barca nu pot fi fericiţi. Sînt foarte îngrijoraţi că le ieşim în cale". Pellegrini are încă un motiv de încredere: golgeterul Aguero, victima unei leziuni musculare sîmbătă, stă doar o lună. În februarie, va fi sigur în atacul de foc al englezilor.

Marele remake: Arsenal - Bayern
Exact la fel au jucat sezonul trecut. Tot în "optimi", tot în aceeaşi ordine: Bayern a cîştigat turul la Londra cu 3-1, iar Arsenal a fost aproape de o răsturnare memorabilă. 2-0 pe "Allianz", asaltînd poarta lui Neuer în ultimele minute.

Bavarezii s-au calificat datorită unui singur gol în plus marcat în deplasare şi au cucerit Liga. "Cu oricine ne doream să jucăm, în afara lui Arsenal", a declarat ieri Lahm, căpitanul nemţilor.

Top ofensive Europa
Man. City:    47*
Real Madrid:    46
Olympiakos:    45
Barcelona:    44
Atletico:    43
Bayern:    42
Paris SG:    42
* Goluri reuşite în campionat de echipele din "optimile" Ligii.

Optimi de finală
Man. City - Barcelona
Leverkusen - Paris SG
AC Milan - Atletico
Arsenal - Bayern
Olympiakos - Man. United
Zenit - Borussia Dortmund
Galatasaray - Chelsea
Schalke - Real Madrid
Tur: 18-19 / 25-26 februarie
Retur: 11-12 / 18-19 martie

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.