Handbal

Polonia e în semifinale la Mondialul din Serbia, după ce a produs marea surpriză, eliminînd Franţa! Ungaria, eliminată după prelungiri!

foto: Marius Ionescu

Articol de Marian Ursescu  —  miercuri, 18 decembrie 2013

Polonia, echipa care a eliminat România în optimi, 31-29, a reuşit miercuri seară cel mai bun rezultat din istoria handbalului feminin polonez, calificarea în semifinale.


În sferturile de finală, Polonia a trecut cu 22-21 (11-8) de Franţa, producînd cea mai mare surpriză de pînă acum la acest turneu final. 

Cealaltă echipă pe care România a învins-o în grupă, Ungaria (21-17), e şi ea la un pas de semifinale. În sferturi, unguroaicele au intrat în prelungiri după 26-26 cu Brazilia. După primele două reprize de prelungiri, fiecare a cîte 5 minute, Brazilia şi Ungaria nu au reuşit să se desprindă, scorul fiind egal în continuare, 29-29. Au început alte două reprize de cîte 5 minute. Dacă scorul se va menţine egal, se va trece la executarea aruncărilor de la 7 metri pentru departajare.

Ultimele 10 minute au fost fatale unguroaicelor, Brazilia a marcat de 4 ori faţă de doar două goluri înscrise de maghiare. Sud-americancele se califică în premieră într-o semifinală de Campionat Mondial, iar Ungaria pleacă acasă.

În ultimele două sferturi de finală, Norvegia întîlneşte Serbia, iar Danemarca se confruntă cu Germania. În semifinale, vineri, Polonia va întîlni învingătoarea dintre  Norvegia şi Serbia, iar Brazilia va da piept cu învingătoarea dintre Germania şi Danemarca.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.