Jocurile Olimpice de la Soci 2014

Cel mult rezervă! » Eva Tofalvi e supărată că federaţia nu o va trimite la JO Soci 2014

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

FR Schi şi Biatlon o va înscrie în concursul olimpic din Rusia pe cel mai bine clasată româncă în topul mondial. În prezent, aceasta este Reka Ferencs.

La cei 35 de ani, Eva Tofalvi continuă să facă biatlon de performanţă din dorinţa de a bifa a cincea Olimpiadă de iarnă, o premieră pentru sporturile de iarnă din România. Noul sezon l-a început foarte bine, cu o clasare pe podium, locul 3, în cursa de 7,5 kilometri sprint, în etapa de Cupă IBU de la Idre.

În cele de Cupă Mondială însă nu a adunat decît un singur punct, fapt ce o clasează pe ultimul loc, 77, în ierarhia mondială. Ea este depăşită de conaţionalele sale, Reka Ferencs (locul 42, 34 puncte) şi Luminiţa Pişcorean (locul 71, 4 puncte).

Azi se decide
După ce echipa feminină a ratat calificarea la Olimpiada de iarnă din februarie, biatlonul românesc va fi reprezentat la Soci de o singură sportivă, în probele individuale. Nominalizarea acesteia aparţine FR Schi şi Biatlon şi va fi decisă, azi, în Biroul Executiv.

"Pentru titlular vom lua în calcul un singur criteriu: punctele acumulate în clasamentul Cupei Mondiale, iar după primele trei etape, Reka Ferencs stă cel mai bine", a declarat ieri Puiu Gaşpar, secretarul general al FRSB.

Eva Tofalvi are şansa să fie numită rezervă. "Deşi Pişcorean stă mai bine în clasament decît Tofalvi, pentru rezervă vom lua în calcul şi alte aspecte. Cine trage mai bine şi experienţa acumulată, iar aici Eva e superioară", a precizat Gaşpar.

Înscrierile definitive pentru Soci vor avea loc la sfîrşitul lunii ianuarie, după ce se desfăşoară încă trei etape de Cupă Mondială. "Dacă atunci în clasament va sta mai bine altă sportivă, aceea va merge la Soci", a mai spus reprezentantul FRSB.

11 este cea mai bună clasare a Evei Tofalvi în probele de biatlon de la Jocurile Olimpice, performanţă realizată la Nagano 1998 şi Vancouver 2002

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.