Campionate

Ibrahimovici a mai emis un zlatanism, desfiinţînd egalitatea sexelor în fotbal: ”Nu mă compar cu femeile!”

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Misoginul golgeter al lui PSG s-a înfuriat pe ziariştii suedezi: ”În Europa, eu mă bat cu Messi şi cu Ronaldo, dar în ţară mă puneţi în balanţă cu nişte domnişoare jucătoare? E caraghios!”


Magia Crăciunului n-are efect asupra lui Ibrahimovici, care a provocat polemici aprinse în Suedia prin ultimele sale declaraţii. Zlatan s-a enervat că jurnaliştii din ţara lui se pot gîndi să-l pună pe acelaşi plan cu cele mai bune jucătoare, contestînd egalitatea sexelor în fotbal în interviul din cotidianul Expressen.

"Cu tot respectul pentru tot ce-au făcut doamnele şi performanţele lor extraordinare, nu poate exista o comparaţie între bărbaţi şi femei. Renunţaţi, nici măcar nu e amuzant! Cînd merg în Europa mă bat cu Messi şi cu Ronaldo, dar cînd revin acasă sînt pus în balanţă cu Lotta Schelin! Faceţi glume? Cînd eu dobor toate recordurile, de goluri şi reuşite la «naţională», trebuie să mă comparaţi cu doamnele ori cu cine avea acele cifre?", se revoltă vîrful ales cel mai popular sportiv suedez a cincea oară consecutiv.

Volvo doar bărbaţilor!
Selecţionera Suediei a ripostat. "Îl înţeleg pe Zlatan cînd afirmă că echipele masculine aduc mai mulţi bani, au altă expunere. E imposibil să facem distincţie între sexe, nu e tot fotbal?", zice Pia Sundhage.

Scandalul a pornit după ce Anders Svensson a fost premiat cu un Volvo pentru că a doborît recordul lui Ravelli de jocuri în "naţională" (143), iar, la aceeaşi gală, Therese Sjogran (187) n-a primit maşină!

28 de goluri în 27 de meciuri a reuşit Ibrahimovici în acest sezon pentru PSG şi "naţionala" Suediei


"Este trist şi plictisitor cînd un căpitan de echipă naţională arată atîta lipsă de respect. Odată zicea că sîntem fantastice, iar acum c-am avea nevoie de biciclete"
Pia Sundhage, selecţioner Suedia feminin


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.