Liga 1

Plus si minus

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Zaglebie s-a lasat descifrata la Supercupa Poloniei, dar antrenorul Michniewicz a dezvaluit doar o parte din armele cu care va lupta impotriva Stelei

Supercupa, primul meci oficial din acest sezon disputat de Zaglebie, duminica seara, a dezvaluit o cu totul alta echipa decit cea pe care CFR Cluj si FC Vaslui o invingeau lejer in amicalele din Austria. Viitoarea adversara a Stelei in "preliminariile" Ligii Campionilor a dominat copios partida cu GKS Belchatow, echipa care a terminat sezonul precedent pe locul doi in campionat. Zaglebie si-a creat cu usurinta numeroase ocazii de gol, chiar daca a invins cu doar 1-0.

Momeli
Partida a permis descifrarea mai in amanuntime a lesilor. Colegii din presa polona atentioneaza, bunaoara, ca antrenorul Czeszlaw Michniewicz a venit cu citeva capcane pentru romani la partida cu GKS Belchatow, in sensul ca formatia de start de alaltaieri contine niste "momeli". Prima, titularizarea pe flancul drept a lui Rui Miguel in dauna internationalului Lobodzinski in conditiile in care postul obisnuit al lusitanului e cu totul altul: fie in centrul liniei mediane, fie in spatele virfurilor. A doua, introducerea abia in repriza secunda a lui Chalbinski, care, atunci cind l-a inlocuit, la pauza, pe Nunes, a schimbat mult fata atacului lui Zaglebie, devenit mai consistent, mai periculos, mai inchegat.


Portar:
Vaclavik s-a dovedit foarte eficace la baloanele aeriene. Are insa un plasament foarte avansat si poate fi surprins. Este deficitar la jocul cu piciorul si poate gafa sub presiune.

Fundasi
Grzegorz Bartczak, fundasul dreapta, urca rareori in ofensiva, rezumindu-se sa-si acopere zona din aparare. Pasator remarcabil, reuseste lansari precise pe virfuri sau schimbari de directie. Este deficitar in duelurile unu contra unu.

Stasiak, stoperul dreapta, este dirijorul defensivei. Este extrem de periculos la cornere, avind un bun joc de cap. Nu exceleaza insa la capitolul viteza, contraatacurile adverse fiind o adeadevarata corvoada pentru el.
Arboleda, celelalt fundas central, joaca foarte simplu, alege solutia cea mai facila. Insistent si agresiv cu omul din marcaj, cauta sa-l irite. Greoi si rudimentar, pare certat cu tehnica.
Tiago, fundasul dreapta, are un sting de aur. Loveste perfect mingea, care se duce parca teleghidata in directia dorita. Acopera tot flancul sting. Forteaza insa nota in ofensiva, riscind sa lase descoperita zona lui din aparare.

Mijlocasi
Rui Miguel, mijlocasul dreapta, are o tehnica remarcabila in regim de viteza. Joaca insa dur, e client ideal pentru avertismente. Se enerveaza usor si, la meleuri, e primul care sare cu mina in gitul adversarului.
Mateusz Bartczak, inchizatorul, nu prea se vede, dar e cerebral si isi face treaba minutios. Filtreaza majoritatea baloanele din defensiva, dicteaza practic directia atacului. E destul de rigid, rareori va iesi o perla din gheata lui.

Iwanski, coordonatorul, pare un Dorinel Munteanu in versiune poloneza: scund, combativ, isi impinge colegii spre presing. Are o mare raza de actiune. Ii poate arunca linistit manusa lui Claudiu Niculescu la loviturile libere. Vrea sa faca prea multe pe teren.
Golinski, mijlocasul stinga, joaca mai mult in centru, pentru a-i da spatiu de manevra in tusa lui Tiago, caruia ii acopera spatele. Apare si la finalizare, e tehnic, scoate usor un om din joc in duelurile directe. Ocoleste contactele fizice, forta fiind o deficienta a sa.

Atacanti
Wlodarczyk, virf de experienta la nivel continental, un vulpoi din stirpea lui Lacatus. Este destul de imobil, disparind lungi perioade din joc. Este celebru in Polonia pentru ratarile sale de generic.
Nunes, celalalt atacant, alearga mult, se demarca, ofera in permanenta solutii pentru continuarea fazelor. E brazilian, deci stapineste tehnica de finete specific sud-americana. Abia sosit la Lubin, are inca probleme de coordonare cu jocul echipei.

Rezerve:
Lobodzinski, titular in "nationala" Poloniei, s-a trezit rezerva la club in startul sezonului, ceea ce l-a demoralizat. Profesor la capitolul centrari, este insa inconstant.
Chalbinski, un atacant care finalizeaza din absolut orice pozitie cind simte ca exista o cit de mica sansa de a inscrie. Are un drept devastator, dar este prea individualist.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.